BACARDI LEMON

Gordon wil niet dat er een 'carnavalsartiest' wordt gemaakt van Mart Hoogkamer

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPGordon wil niet dat er een 'carnavalsartiest' wordt gemaakt van Mart Hoogkamer
RTL

Vrijdagavond is Gordon (54) te gast in 'Klassiekers met Kleinsma'. De zanger praat met Simone Kleinsma (65) over zijn favoriete Nederlandse muziek. Zo zet hij onder anderen zanger Mart Hoogkamer (25) in het zonnetje. Alleen vindt hij nu dat er 'een soort carnavalsartiest' van hem wordt gemaakt.

"Hij kan echt de allergrootste volkszanger worden die we ooit hebben gehad"

Gordon begint vol lof over Mart te praten, die hij ontmoet toen hij nog maar 17 jaar oud was. "Hij heeft de teindre en de hoogtes, dat vond ik heel bijzonder. Nu ik hem zie met tattoos, dat moet hij allemaal zelf weten, maar het strookt niet met wat ik in mijn hoofd heb". Het nummer Bacardi Lemon vindt hij dan 'heel leuk', maar het is naar eigen zeggen niet waarom hij hem zo bijzonder vindt. "Hij kan echt de allergrootste volkzanger worden die we ooit hebben gehad. Alleen dan moet hij wel vasthouden aan een bepaald repertoire. Ik vind nu dat ze een beetje een soort carnavalsartiest van hem maken. Dat vind ik jammer"

Gordon wil comeback maken met nieuwe muziek: 'Zou ik heel mooi vinden'
Lees ook

Gordon wil comeback maken met nieuwe muziek: 'Zou ik heel mooi vinden'

De zanger praat met Simone nog over zijn andere favoriete artiesten, en ook zijn grote idool Willeke Alberti komt voorbij in het gesprek. Gordon kan zich de eerste keer dat hij haar ontmoette nog goed herinneren. Hij was erg nerveus maar deze afspraak was ‘niet zo glamorous’ als dat hij van tevoren had verwacht. "Willeke was voor mij een soort Beyoncé", zegt Gordon. "Ik zal nooit het moment van de keuken binnenkomen. Vanaf dat moment zijn we altijd bevriend geweest." 

In 2016 neemt Gordon afscheid van zijn zangcarrière. Toch staat hij voor Simone op om nog één keer de Zuid-Afrikaanse versie van het nummer Ne me quitte pas van Jacques Brel te zingen. Na zijn optreden lukt het hem niet om zijn tranen tegen te houden en schiet hij vol. "Je bent een topper hoor", klinkt het in het publiek. "Ik denk dat het ook is dat ik het bijna gewoon niet meer durfde. Zoveel negativiteit, weet je wel", legt Gordon uit. "Gooi het achter je, je bent een geweldige zanger", vervolgt Simone. 

Lees meer over
Gordon