VAN JE BUREN MOET JE HET HEBBEN

Marcel van Roosmalen tegen Angela de Jong: 'Je bent de buurvrouw die over de heg meekijkt'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© SBS6 / TalpaMarcel van Roosmalen tegen Angela de Jong: 'Je bent de buurvrouw die over de heg meekijkt'
RTL

Dat Marcel van Roosmalen (55) niet de grootste fan is van Angela de Jong (47) en andersom is een publiek geheim. Toch zaten de twee columnisten, die elkaar meer dan eens een stevige steek onder water hebben gegeven, woensdagavond bij elkaar aan tafel in de SBS-talkshow 'Marcel & Gijs'. En dat levert uiteraard een discussie over elkaars werk op.

"Jij weet het ook beter dan iedereen in de politiek of op andere vlakken"

Van een echte clash tussen Angela en Marcel komt het niet, zoals we die bijvoorbeeld wel eens tussen Angela en Johan Derksen hebben gezien. Wel spreekt Marcel de AD-columniste aan op het stukje dat ze heeft gemaakt over de autistische Kees Momma, waarin ze neerpende dat zijn moeder hem niet los kon laten en dat hij daardoor nooit op eigen benen kon staan.

"Ik vind het moeilijk als iemand terecht wordt gewezen. In jou zie ik dan de buurvrouw die over de heg kijkt en het beter weet", zegt Marcel daarover. "Dat voel ik heel sterk in jouw mening, dat je denkt: die komt even zeggen dat het verkeerd is."

Angela de Jong snapt torenhoge kijkcijfers Jinek: 'Waanzinnig mooie televisie’'
Lees ook

Angela de Jong snapt torenhoge kijkcijfers Jinek: 'Waanzinnig mooie televisie’'

Angela vindt echter dat Marcel dat óók doet. "Jij weet het ook beter dan iedereen in de politiek of op andere vlakken." Dat ziet de NRC-columnist dan weer anders. Hij is meer van 'de beschrijvende columnistiek', zegt hij. "Ik beschrijf meer van: Angela de Jong zat in een talkshow en zei dit en dit. Maar ik denk dus dat ik niet moralistisch ben."

Dan zegt Angela dat Marcel ooit iets pittigs heeft geschreven over haar zoon, dat als er iets met hem zou mankeren dat het haar schuld was. Marcel ontkent dat: "Dat zou ik nooit zo schrijven. Dat is nou het verschil tussen jou en mij, dat ik nooit zou schrijven hoe jij je zoon moet opvoeden."

Aan het einde van de uitzending spreekt Angela wat onverwachte woorden uit, zeker gezien ze een vernietigende column over Marcel & Gijs heeft geschreven. "In de reclames zijn jullie best aardig en vooraf zijn jullie ook best aardig", besluit ze aan het einde van de uitzending woensdag.

Niet alleen Angela, maar ook Luuk Ikink, Rob Goossens en Bridget Maasland hebben een mening over de talkshow van Marcel en Gijs. Die vinden ze namelijk gewoonweg saai. Waarom? Dat vertellen ze in de BLVD Podcast. En die zie én beluister je hieronder dan weer.

Lees meer over
Angela de JongMarcel van Roosmalen