B&BEGINT AL GOED

Loes spreekt Leendert aan in eerste aflevering B&B Vol Liefde: 'Beetje teleurstelling'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLLoes spreekt Leendert aan in eerste aflevering B&B Vol Liefde: 'Beetje teleurstelling'
RTL

Het nieuwe seizoen van 'B&B Vol Liefde' is nog maar net gestart of er is meteen al heibel in de tent bij Leendert, die een B&B heeft in België. Zijn eerste liefdeskandidaat Loes heeft na hun eerste gesprek al iets wat haar enorm irriteert aan de bed and breakfast-uitbater.

"Ik wou al gelijk iets kwijt over vanmiddag"

Leendert is op zoek naar een sportieve vrouw die van van cultuur houdt. Loes kan zichzelf wel vinden in die omschrijving en geeft zich op voor de B&B-eigenaar. "Ik werd aangenaam verrast door zijn lieve stem en door de manier waarop hij zich presenteerde", vertelt Loes voordat ze Leendert ontmoet. 

Leendert is blij verrast dat Loes de eerste vrouw is die komt. "Loes staat toch wel bovenaan. Het zou zomaar wat kunnen worden", verklapt hij alvast op camera. Loes vindt de B&B-uitbater meteen heel vriendelijk. "Hij straalde heel veel rust uit in ieder geval." Leendert laat de eerste vrouw haar kamer zien, maar daar is ze niet heel enthousiast over. "Ik mis een kast, Leendert." Gelukkig heeft hij ook een kamer mét een kast, dus kan ze algauw verkassen. Alleen ligt de zo gewenste kast vol met spullen. "Morgen maar even kijken of we een gedeelte vrij kunnen maken", zo klinkt het gepikeerd. 

Dit zijn de acht deelnemers van B&B Vol Liefde 2023
Lees ook

Dit zijn de acht deelnemers van B&B Vol Liefde 2023

Niet veel later is het tijd om de B&B te verlaten en in het dorp te proosten op de eerste kennismaking. Leenderts hond Noah gaat ook mee. En daar lijkt Loes niet heel erg van gecharmeerd. Leendert vertelt dat hij de auto heeft schoongemaakt, omdat het vol lag met hondenharen. "Hij was redelijk schoon. Maar wel een hond-auto. Een auto met hond. Ik ben geen auto met hond gewend, maar het is oké", laat Loes zich achteraf ontvallen.

Ook in het dorp heeft Loes het niet zo op de trouwe viervoeter. Hij piept, gromt en blaft als hij andere honden ziet. "Ik vond de hond in het dorp erg aanwezig", zegt ze afkeurend. "Noah is wel een kind. Daar moet ik even aan wennen. Ik heb ook gelijk al voorgesteld om een volgende keer de hond niet mee te nemen."

Dan komt het gesprek tussen de twee op gang. Het gaat over de coronaperiode. "Mijn vader is in 2020 overleden. Niet aan corona, maar wel in de coronatijd", vertelt ze openhartig aan hem. Maar Leendert trekt het verhaal naar zichzelf en begint over een oom en tante die zijn overleden. "Leendert luistert al niet, begint over zijn tante en zijn oom die in de coronatijd overleden zijn en ik heb het over mijn vader. De hoop is dat 'ie dan vraagt: 'Hoe is het om je vader te verliezen?'", vertelt ze met vochtige ogen na de date. 

Loes laat het er niet bij zitten en bij thuiskomst tikt ze Leendert verbaal op de vingers. "Ik wou al gelijk iets kwijt over vanmiddag. Beetje teleurstelling, maar ik denk niet eens dat je het expres hebt gedaan", vertelt ze wanneer ze haar hart lucht.

"Het was voor mij meer een aanvulling op jouw beleving dan een onderbreking", verklaart Leendert. "Als zij dat vindt, is dat zo", vertelt hij achteraf. Loes vindt dat Leendert direct in de verdediging schiet. "Ik ben wel blij dat ik het gezegd heb." Ook Leendert vindt het fijn dat ze het aangegeven heeft.

B&B Vol Liefde zie je elke werkdag om 20.30 uur bij RTL 4.

Lees meer over
B&B Vol liefde