ROZE VERRASSING

Hélène Hendriks verklaart 'kledingwissel': 'Een knipoog'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© SBS/screenshot De Oranjezomer 7 juli 2023Hélène Hendriks verklaart 'kledingwissel': 'Een knipoog'
RTL

De ogenschijnlijke kledingwissel van Hélène Hendriks (42) zorgt donderdagavond tijdens de live-uitzending van 'De Oranjezomer' voor een hoop verwarring. Ook de presentatrice verrast het na de uitzending. Ze geeft nu uitleg over haar van kleur verspringende shirt.

"Het was een knipoog naar de Giro Donne"

Hélène heeft aan het begin van de uitzending een groen shirt aan, maar als de jaarlijkse wielerwedstrijd voor dames Giro Donne wordt besproken, gebeurt er iets opmerkelijks. Haar shirt verandert van kleur. Hoewel ze nog hetzelfde truitje draagt, heeft het plots een gifgroene kleur. Het leidt tot behoorlijk wat verwarring bij kijkers van het programma. Hélène vertelt nu wat er precies gebeurt. 

'Kledingwissel' van Hélène Hendriks verwart kijkers De Oranjezomer
Lees ook

'Kledingwissel' van Hélène Hendriks verwart kijkers De Oranjezomer

Ze vertelt aan Shownieuws dat het eigenlijk een grapje van de regie is en ze er op dat moment zelf ook niet van op de hoogte is. En aan het AD legt ze uit: "Ik hoorde later dat het een knipoog was naar de Giro Donne waar we het op dat moment over hadden." Haar shirt verandert toepasselijk van groen naar roze tijdens het gesprek over de Ronde van Italië voor vrouwen. Tijdens de Giro Donne wordt er namelijke na elke etappe de roze trui aan de leidende renner van de ronde uitgereikt. "Annemieke van Vleuten won gisteren wederom en als je wint rij je in de roze trui", legt de presentatrice uit. Het is de karakteristieke kleur van de organiserende krant Gazzetta dello Sport. 

De sportzomer is losgebarsten. Waar kunnen sportliefhebbers, naast De Oranjezomer, naar kijken?  

Lees meer over
Hélène HendriksDe Oranjezomer