IK SKI IK SKI WAT JIJ NIET SKIET

Veelbesproken skiongeluk Gwyneth Paltrow krijgt eigen docu

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPVeelbesproken skiongeluk Gwyneth Paltrow krijgt eigen docu
RTL

Bijna 30 miljoen mensen volgen drie maanden geleden op de voet de dramatische rechtszaak tussen actrice Gwyneth Paltrow (50) en gepensioneerde oogarts Terry Sanderson. Die belangstelling komt mede doordat de acht dagen durende zaak uitvoerig wordt besproken op sociale media. Omdat men er maar niet over uitgepraat raakt, komt er nu een documentaire over de zaak. Dat melden Amerikaanse media. Volgens 'Variety' wordt de tweedelige documentaire dit najaar uitgezonden.

De zaak draait om een ongeluk uit 2016 op een piste van een skigebied in de Amerikaanse staat Utah. Het vermeende slachtoffer, Terry Sanderson, beweert dat Gwyneth tegen hem aan is geskied en dat hij daardoor blijvende psychische schade heeft opgelopen. Zo claimt hij een hersenschudding, gebroken ribben en jarenlange mentale problemen over te hebben gehouden aan de botsing. Hij beweert dat de Iron Man-actrice 'ongecontroleerd' naar beneden komt razen voordat ze tegen hem aanbotst.

Gwyneth Paltrow klapt uit de school over seks met Brad Pitt en Ben Affleck
Lees ook

Gwyneth Paltrow klapt uit de school over seks met Brad Pitt en Ben Affleck

In eerste instantie eist Terry ruim 3,2 miljoen dollar schadevergoeding: 33 dollar per uur sinds het ongeluk tot aan zijn dood. Dat stelt hij tijdens het begin van de rechtszaak bij; dan eist hij nog 'maar' 300.000 dollar.

De actrice is echter overtuigd van haar onschuld en eist daarom op haar beurt een symbolisch bedrag van 1 dollar. Ook wil ze de advocatenkosten terugkrijgen van de pensionado.

Uiteindelijk besluit een jury unaniem dat de gepensioneerde Terry juist op Gwyneth is gebotst, zo blijkt uit analyses van experts. De actrice is dus onschuldig. Medische problemen waar Sanderson over klaagt tijdens de zaak, blijkt hij al vóór het ongeluk te hebben gehad.

Lees meer over
Gwyneth Paltrow