IN VUUR EN VLEMMIX

Johan Vlemmix verbrandde zijn ballen bij Te land, ter zee en in de lucht

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJohan Vlemmix verbrandde zijn ballen bij Te land, ter zee en in de lucht
RTL

Johan Vlemmix (64) is bij het grote publiek bekend als kandidaat van 'Te land, ter zee en in de lucht'. De zingende ondernemer, die 36 jaar betrokken is geweest bij het programma, heeft in zijn tijd als kandidaat flink wat lichamelijke problemen opgelopen. Zo heeft hij een keer zijn ballen verbrand, onthult hij in 'Veronica Superguide'.

"Ik heb zoveel gebroken in dat programma, maar dan ga je niet zitten zeuren"

Johan doet vaak mee aan het programma en komt er niet altijd zonder kleerscheuren van af. Zo valt hij een keer van acht meter hoog plat op het ijs tijdens het onderdeel Op Glad IJs. "En die keer dat ik als Sinterklaas was verkleed en er vuurwerk onder mijn tabberd kwam. Toen heb ik mijn ballen verbrand, dat was ook wel minder", vertelt hij in het blad.

Johan Vlemmix doet niet mee aan Vierdaagse na val van container
Lees ook

Johan Vlemmix doet niet mee aan Vierdaagse na val van container

Hij denkt mede daarom dat het programma, dat vijftig jaar geleden voor het eerst op televisie kwam en in 2011 voor het laatst te zien was, nu niet meer gemaakt kan worden. "De mensen zijn nu kleinzeriger en komen meteen met schadeclaims aan. Dat had je vroeger niet. Ik heb zoveel gebroken in dat programma, maar dan ga je niet zitten zeuren." 

Ondanks de pijntjes doet Johan honderd keer mee aan het programma, waarvan in 1997 voor het laatst als kandidaat. Daarmee denkt hij dat het einde oefening is, maar dat blijkt niet zo: Johan krijgt daarna de rol van jurylid en starter toebedeeld. "Dat was helemaal geweldig."

Het hele interview is te lezen in Veronica Superguide. 

Lees meer over
Johan Vlemmix