KIK VAN KRIJGEN

Drank dreigde leven Dave von Raven te verwoesten: 'Fles whisky bij optreden'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDrank dreigde leven Dave von Raven te verwoesten: 'Fles whisky bij optreden'
RTL

Sinds Dave von Raven (42) anderhalf jaar geleden vader is van een dochtertje, heeft zijn leven een andere invulling gekregen. Zo heeft hij niet langer de drang om zichzelf te bewijzen en ook drinkt hij niet meer om zijn onzekerheid te verdringen. "Er waren tijden dat ik niet naar een optreden ging zonder een fles whisky. Als ik de bühne opging, dan had ik al een halve fles achter de kiezen", vertelt de artiest openhartig in 'De Telegraaf'.

"Als ik was blijven drinken, dan had ik mijn carrière en mijn leven verwoest"

"De komst van een kind verandert je leven: je krijgt andere verantwoordelijkheden", stelt de frontman en gitarist van popformatie The Kik. "Sinds ik vader ben, vind ik het heerlijk om thuis te zijn. Ik denk dat ik mijn wilde jaren wel achter me heb gelaten."

Ook van overmatig alcohol drinken heeft Dave afscheid genomen. "Ik dronk om mijn onzekerheid te verdringen", geeft hij toen in het interview. "Ik dacht, en ik vond dat ook een tijdje zo, dat ik met drank op beter presteerde. Maar het alcoholgebruik had een keerzijde. De katers waren verschrikkelijk en je merkt hoe je conditie achteruit gaat."

Waarom Dave von Raven altijd een zonnebril op zijn neus heeft
Lees ook

Waarom Dave von Raven altijd een zonnebril op zijn neus heeft

Niet alleen de komst van zijn dochtertje doet de artiest beseffen dat-ie het rustiger aan moet doen; zeven jaar geleden gaat het helemaal mis als zijn lippen opeens tintelen en de helft van zijn lichaam verlamd raakt. "Ik dacht dat ik werd getroffen door een hartaanval. Opeens lag ik op de grond", blikt Dave terug op het angstige moment. "Ik had serieus het idee dat ik dood zou gaan. Maar het viel gelukkig mee. Geen hartaanval, maar mijn lichaam wilde even niet meer functioneren."

Met The Kik zitten ze op dat moment in een 'drukke tijd' en daarnaast ondervindt de frontman erg veel stress. Hij vervolgt: "Daar kwam bij dat ik, mede door de drank, al jaren mijn gezondheid had verwaarloosd. Achteraf zie ik dat incident als een waarschuwing. Ik wil niet zeggen dat het een keerpunt is geweest, maar ik ben vanaf dat moment wel gezonder gaan leven. De drank heb ik niet meer nodig en dat is maar goed ook. Als ik was blijven drinken, dan had ik mijn carrière en mijn leven verwoest."

Lees meer over
Dave von Raven