BIRTH OF A NEW AGE

Jeangu Macrooy kijkt terug op pijnlijke periodes in muziek

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
Jeangu Macrooy kijkt terug op pijnlijke periodes in muziek
RTL

Jeangu Macrooy (29) gaat in zijn nieuwe werk, dat hij binnenkort hoopt te presenteren, schrijven over andere onderwerpen dan voorheen. De zanger is er eindelijk aan toe om 'terug te kijken naar mijn jeugd en de dingen die toen pijnlijk zijn geweest'.

"Ik kan terugkijken naar mijn jeugd en de dingen die toen pijnlijk zijn geweest en daar nu zonder die pijn op reflecteren"

Dat vertelde Jeangu maandagavond in het NPO Radio 5-programma Volgspot. "Ik word bijna dertig", stelt hij. "Het is wel een fijne fase in mijn leven. Je bent nog steeds jong, maar je hebt ook al wat meer wijsheid. Je kent jezelf beter en hebt wat meer vertrouwen."

Jeangu Macrooy hoopt dat vorsten voorbeeld Willem-Alexander volgen
Lees ook

Jeangu Macrooy hoopt dat vorsten voorbeeld Willem-Alexander volgen

Deze wetenschap biedt hem nieuwe inspiratie, vertelde de zanger. "Ik kan terugkijken naar mijn jeugd en de dingen die toen pijnlijk zijn geweest en daar nu zonder die pijn op reflecteren", legt hij uit. "Ik zie hoe ik daar overheen ben gegroeid. Situaties die heel uitzichtloos leken, en waarvan je dacht: dat gaat nooit goed komen. Ik ga nooit liefde vinden - dat soort verhalen waar je toen in geloofde."

Het wordt voor het eerst sinds eind 2021 dat Jeangu nieuw eigen werk gaat opnemen. Daarnaast zal de zanger komend seizoen te zien zijn in de titelrol van de nieuwe Nederlandse versie van de hitmusical Jesus Christ Superstar.

Lees meer over
Jeangu Macrooy