SPIJT

Dan Karaty met billen bloot: 'Verkoos alcohol boven mijn doodzieke zoon'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPDan Karaty met billen bloot: 'Verkoos alcohol boven mijn doodzieke zoon'
RTL

Dan Karaty (46), die jarenlang gebukt is gegaan onder een alcoholverslaving, laat de glaasjes inmiddels al een tijd staan. In gesprek met 'LINDA.' blikt het jurylid terug op de periode van zijn verslaving en vertelt hij onder meer dat hij destijds alcohol heeft verkozen boven zijn zieke kind.

"Mijn zoon had kunnen overlijden, maar ik heb geen enkele poging gedaan om één nachtje bij hem te blijven"

Toen Dans zoon Daniel pas negen maanden oud was, werd hij in het ziekenhuis opgenomen. Het enige wat Dan en zijn vrouw konden doen, was hun zoontje vasthouden en 24/7 bij hem zijn. Dan koos ervoor om dat niet te doen.

Met terugwerkende kracht omschrijft Dan dat als het moment moment hij 'echt rock bottom' raakt. "Alcohol bleek de nummer één in mijn leven en deze gebeurtenis is daar het meest schrijnende voorbeeld van", zegt hij.

Dan Karaty brengt boek uit over zijn alcoholverslaving
Lees ook

Dan Karaty brengt boek uit over zijn alcoholverslaving

Tijdens de ziekenhuisopname mag één persoon 's nachts bij Daniel blijven. Dan heeft dat aan zijn partner Tash overgelaten. Hij gebruikt dat naar eigen zeggen als vrijbrief om naar huis te gaan met hun dochter Quinny, haar op bed te leggen en zelf naar de fles te grijpen.

"Mijn zoon had kunnen overlijden, maar ik heb geen enkele poging gedaan om één nachtje bij hem te blijven", zegt hij daar nu over. "En kun je je voorstellen wat er was gebeurd als ik midden in de nacht naar het ziekenhuis had gemoeten, met Quinn in de auto, en mijn lijf vol alcohol?"

Als Dan aan die periode denkt, voelt hij nog veel ongeloof. Ook vindt hij het moeilijk te bevatten dat het daarna nog zes jaar heeft geduurd voor hij begreep dat zijn kinderen meer nodig hebben van een vader dan 'iemand die af en toe met een bal gooit en de rekeningen betaalt'.

De nieuwe LINDA. ligt vanaf woensdag in de winkel.

Lees meer over
Dan Karaty