De Geknipte Gast

Eetstoornis Angela Schijf werd erger tijdens GTST: 'Werd een soort houvast'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© NPO: De Geknipte Gast, 15 septemberEetstoornis Angela Schijf werd erger tijdens GTST: 'Werd een soort houvast'
RTL

Angela Schijf (44) vertelt in juni dit jaar in een Instagram-post openhartig over haar eetstoornis. In de aflevering van 'De Geknipte Gast' doet de actrice nu haar verhaal. Zo onthult ze dat haar eetstoornis erger is geworden door haar populariteit in de soap 'Goede Tijden, Slechte Tijden'.

"Je moet dan sterk zijn om je goed te blijven voelen en dat vond ik heel lastig"

Angela is sinds haar 15e al op de bühne te zien en het grote succes heeft ook een keerzijde. Zo heeft ze zo'n tien jaar gekampt met een eetstoornis. Het is de allereerste keer dat de actrice hier in een interview een boekje over open doet. "Als je er midden in zit is het zo'n kwetsbaar en precair proces." Omdat ze het ook te 'intiem' vindt, is het voor Angela in deze periode ook belangrijk dat zo min mogelijk mensen van haar eetstoornis af weten. Voornamelijk vanwege haar bekendheid wilde de actrice niet 'dat mensen anders naar me gingen kijken of dat ze op mij gingen letten'.

 

 

Angela Schijf vertelt vol trots over dochters: 'Niets te klagen'
Lees ook

Angela Schijf vertelt vol trots over dochters: 'Niets te klagen'

Haar populariteit wordt dan ook haar ondergang. Zo blijkt namelijk vooral haar tijd bij Goede Tijden, Slechte Tijden een keerzijde te hebben. "Je kon niet meer over straat eigenlijk. Dat is heel gek. (...) Ik vond ook echt heel veel leuk, dus ik genoot er ook van. Maar je onthoudt, dat is dan des mens den ik, natuurlijk altijd de lelijke dingen." Hoewel Angela vooral veel positieve reacties heeft gekregen tijdens de soap, blijft vooral het negatieve commentaar aan haar knagen. "Dat zit in je hoofd. Dat is gewoon heftig. (...) Je moet dan sterk zijn om je goed te blijven voelen en dat vond ik heel lastig."

In deze periode wordt haar eetstoornis dan ook veel erger. "Dat werd een soort houvast, omdat ik dáár wel de controle had. Of dacht te hebben, want uiteindelijk maken die eetstoornissen je blaasjes wijs natuurlijk." Toch blijkt het wel haar manier te zijn om 'met al die emoties te dealen' tijdens deze 'heftige' periode. De productie van Goede Tijden, Slechte Tijden heeft haar in deze tijd wel goed weten te ondersteunen. "De mensen van de soap hebben mij veel ruimte gegeven. Eigenlijk zijn ze daar heel goed mee omgegaan." 

Angela speelde de rol van Kim Verduyn in Goede Tijden, Slechte Tijden. Kim Verduyn was tussen april 1996 en september 1999 te zien in deze serie. De actrice was toen 17 jaar. 

Bekijk de hele aflevering terug via deze link. 

Lees meer over
Angela SchijfDe geknipte gastGTST