ZIT EEN STAARTJE AAN

Angela Groothuizen is 'bionische vrouw aan het worden' na oogoperatie

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPAngela Groothuizen is 'bionische vrouw aan het worden' na oogoperatie
RTL

Na jarenlang slecht zien en pijnlijke hoornvliesontstekingen, is het eindelijk zover voor Angela Groothuizen (63): ze is geopereerd aan haar oog. De presentatrice, die naar eigen zeggen een 'bionische vrouw aan het worden is', gaat nu met een nieuwe lens door het leven.

"Toen ik scherp zag moest ik huilen van geluk"

"Ik heb mijn oogarts al vaker gevraagd of ik een nieuw lensje mocht maar hij vond het te vroeg. Nu, met bijna 64 jaar ben ik oud genoeg en heb ik nét genoeg staar voor een nieuw lensje", schrijft Angela in haar column voor Margriet.

Ze blikt terug op het moment dat ze te horen kreeg dat ze bijziend is. "Bijziend maar dan zó erg dat ik het verschil tussen gras en kroos in vijvers niet zag en regelmatig een nat pak haalde. Mijn wereld was er een van grote kleurige vlekken en als je niet beter weet kun je er prima mee leven." 

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Angela Groothuizen waarschuwt voor nepadvertenties met haar naam en foto's: 'Crimineel gedoe'
Lees ook

Angela Groothuizen waarschuwt voor nepadvertenties met haar naam en foto's: 'Crimineel gedoe'

Haar chronisch slechte zicht bezorgde Angela ook in haar tijd bij de Dolly Dots moeilijkheden. Van lenzen kreeg ze namelijk pijnlijke hoornvliesontstekingen. "Ik heb veel optredens zonder bril gedaan; ik zag het publiek amper en dat was wel zo rustig." Op haar veertigste werd ze voor het eerst gelaserd. "Dat was toen nog een pijnlijke toestand maar toen ik na de tweede keer onmiddellijk scherp zag moest ik huilen van geluk."

Met de nieuwe lens hoopt Angela voorgoed van een bril af te zijn. "Het piratenkapje mag er binnenkort af en dan kan ik gewoon álles lezen zonder eerst te graaien naar een leesbril die ergens, net te ver onder de bank ligt."

Lees meer over
Angela Groothuizen