LAATSTE EERBETOON

Vrienden Reiky de Valk zamelen geld in voor herdenkingsdienst

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Instagram @reikyrichVrienden Reiky de Valk zamelen geld in voor herdenkingsdienst
RTL

De familie en vrienden van acteur Reiky de Valk, die dit weekend overleed, organiseren zaterdag een herdenkingsbijeenkomst in Amsterdam. Zij doen dit na het enorme aantal reacties dat zij hebben ontvangen nadat het nieuws naar buiten werd gebracht. De bijeenkomst vindt zaterdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur plaats in De Duif aan de Prinsengracht, zo meldt zijn familie woensdag.

"Hij zal voor altijd bij ons zijn, voor altijd in ons hart"

Om de bijeenkomst te bekostigen, zijn vrienden van Reiky woensdag een crowdfunding begonnen op de website GoFundMe. De link werd direct veel gedeeld op sociale media. Binnen een uur was al 17.000 euro van het streefbedrag van 60.000 euro opgehaald. Opvallend is dat vele honderden mensen vaak kleine bedragen doneren. Reiky had geen uitvaartverzekering. Daarom zijn de vrienden in samenspraak met de familie de crowdfunding begonnen.

Dertigers-acteur Reiky de Valk (23) overleden
Lees ook

Dertigers-acteur Reiky de Valk (23) overleden

De dood van Reiky, bekend van series als Oogappels en Dertigers, heeft tot veel geschokte reacties op sociale media geleid, maar ook op straat in Amsterdam. Op verschillende plekken in de stad zijn kleine monumentjes opgericht, waar foto's van de acteur hangen en bloemen worden neergelegd. Dit is onder meer het geval bij zijn managementbureau en bij een locatie in de stad waar hij vaak verbleef. Bij zijn managementbureau Favor Talents melden zich al twee dagen lang met regelmaat jongeren en fans die even hun emoties over de dood van Reiky willen delen.

Na de herdenkingsbijeenkomst zal de familie in besloten kring afscheid nemen van Reiky. De acteur was, naast in de genoemde series, ook te zien in Hockeyvaders en in de videoclip van De Diepte, het nummer waarmee S10 afgelopen jaar Nederland vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival. Zijn familie maakte maandag bekend dat 'Reiky ervoor heeft gekozen om zijn licht vanaf boven over ons te laten schijnen. Hij zal voor altijd bij ons zijn, voor altijd in ons hart. Moge zijn ziel schijnen in vrede.'