HOEST NOU?

Kritiek op dieet zat Isa Hoes dwars: 'Waarom zo hard?'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKritiek op dieet zat Isa Hoes dwars: 'Waarom zo hard?'
RTL

Haar taille gaat van 79 naar 70 centimeter, ze verliest 8 kilo en haar vetpercentage is ruimschoots afgenomen. De afvalrace van Isa Hoes (56) is deze zomer een succes te noemen. Toch krijgt ze hier veel kritiek op en dat vindt ze 'heel erg', vertelt ze in gesprek met het blad 'Women's Health'.

"Ik ben natuurlijk 15 jaar het troeteldiertje geweest. Iedereen vond me lief en zielig. Dat is over en dat is prima"

Isa gaat voor een kortstondig afvaltraject waarbij ze in korte tijd 8 kilo afvalt. Het eindresultaat toont ze vol trots aan haar volgers op social media, maar de kritiek is niet mals. "Ik vond het heel erg", vertelt Isa daarover. "Ik had de post anders moeten doen."

De organisatie achter haar dieet is volgens Isa gefocust op de cijfertjes van de verloren kilo's en verminderde vetpercentages. "Dat boeit mij helemaal niet." Isa heeft het programma naar eigen zeggen gevolgd om een andere reden: zich energieker voelen.  

Isa Hoes toont killerbody tijdens sexy fotoshoot
Lees ook

Isa Hoes toont killerbody tijdens sexy fotoshoot

Haar Instagram-volgers zitten anders in de wedstrijd. "Mijn volgers vallen daarover en over het feit dat een aantal nu denkt dat ik nep ben. Nuance is op social media nauwelijks uit te leggen."

Ze snapt niet dat mensen zich zo uitlaten. "En ja, ik wil aardig gevonden worden. Niet per se door iedereen, maar ik vind het wel erg als mensen zo hard zijn. Dan vraag ik me af: waarom zo hard?" Isa is het commentaar niet gewend. "Ik ben natuurlijk 15 jaar het troeteldiertje geweest. Iedereen vond me lief en zielig. Dat is over en dat is prima."

 Niet alleen haar volgers hebben moeite met Isa's afvalprogramma, ook Donny Roelvink deelt zijn zorgen. In de video hieronder zie je daar meer over.

Lees meer over
Isa Hoes