NETFLIX & NIET CHILL

Prins Harry beschuldigt William van schreeuwpartij: 'Angstaanjagend'

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesPrins Harry beschuldigt William van schreeuwpartij: 'Angstaanjagend'
RTL

Volgens de Britse prins Harry (38) heeft zijn oudere broer, prins William (40), naar hem geschreeuwd tijdens een meeting over hun plannen om naar het buitenland te verhuizen. Dat beweert de jongste van de twee broers in de Netflix-documentaire 'Harry & Meghan'.

"Ik ging naar die meeting met hetzelfde voorstel dat we al in het openbaar hadden gedaan, om onze titels neer te leggen", zegt Harry. "Toen ik daar aankwam kreeg ik vijf opties. Nummer één was all-in, dat er niks veranderde, nummer vijf was all-out, dat we volledig vertrokken."

Harry zegt dat hij voor 'optie drie' koos. "Half erin, half eruit. We zouden onze eigen banen hebben, maar ook werken ter ondersteuning van de koningin."

Prins Harry geeft Daily Mail de schuld van miskraam Meghan
Lees ook

Prins Harry geeft Daily Mail de schuld van miskraam Meghan

Volgens Harry wordt al snel duidelijk dat zijn idee 'niet ter discussie staat'. Met die uitspraak lijkt Harry te insinueren dat er eigenlijk maar twee opties waren: all-in, of all-out. Dat William tegen hem zou hebben geschreeuwd noemt Harry 'angstaanjagend'.

Ook beschuldigt Harry het communicatieteam van zijn oudere broer bewust verhalen over hem en Meghan 'gelekt' te hebben aan de media. Daarmee insinueert Harry dat zijn oudere broer dat deed om te voorkomen dat er verhalen over William en Catherine zouden verschijnen.

Harry omschrijft dat als 'een vies spelletje'. "Ik heb dertig jaar ervaring achter de schermen en weet hoe dit systeem werkt. Je weet dat er wordt gelekt en er verhalen worden geplant. Als een communicatieteam een negatief verhaal wil voorkomen, zullen ze dat ruilen en je iets geven over een andere royal", legt Harry uit. "Uiteindelijk werken de communicatieteams tegen elkaar."

De jongste van de twee broers beweert dat hij en William elkaar hebben beloofd om dit nooit bij elkaar te doen. "Ik zou veel liever vernietigd worden in de pers dan meespelen met dit spel of dit handelsbedrijf", zegt Harry in de documentaire. "Om te zien dat het kantoor van mijn broer precies datgene deed waarvan we elkaar beloofd hadden het niet te doen, dat was hartverscheurend." Harry geeft in de documentaire geen concrete voorbeelden van zulke gevallen.

Buckingham Palace en Kensington Palace geven geen commentaar op de laatste drie afleveringen. Dat melden meerdere Britse media en royaltywatchers.

Lees meer over
Meghan MarklePrins HarryPrins WilliamKoningin Elizabeth IINetflix