SHAME

Harry teleurgesteld in familie na haatcolumn over Meghan

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© Getty ImagesHarry teleurgesteld in familie na haatcolumn over Meghan
RTL

De Britse prins Harry (38) is absoluut niet te spreken over een recente column over zijn vrouw Meghan Markle (41) door Jeremy Clarkson (62) in 'The Sun'. Volgens de prins zetten dergelijke artikelen aan tot geweld tegen vrouwen, zo vertelt hij in een interview met de Britse zender ITV, dat zondag is uitgezonden.

"De stilte was oorverdovend"

"Wat hij zei was niet alleen verschrikkelijk en kwetsend voor mijn vrouw, maar het zorgt er ook voor dat mensen, vooral mannen, gaan denken dat het acceptabel is om vrouwen op die manier te behandelen", aldus Harry. De 38-jarige prins veroordeelt ook het feit dat er geen reactie kwam vanuit het Britse koningshuis. "De stilte was oorverdovend."

'Boek Harry kan het einde van de monarchie betekeken'
Lees ook

'Boek Harry kan het einde van de monarchie betekeken'

De Britse tabloid publiceerde in december een column van de voormalig Top Gear-presentator, waarin Jeremy Clarkson in detail beschreef hoezeer hij Meghan haat. Hij schreef in The Sun onder meer dat hij 'droomde van de dag waarop Meghan naakt door de straat zou lopen terwijl mensen 'schaam je' tegen haar roepen en uitwerpselen naar haar gooien'.  

Naar aanleiding van de column van Jeremy ontstond grote ophef. Britse politici schreven een brief aan The Sun, waarin zij eisten dat de krant actie zou ondernemen tegen de presentator. Het gewraakte artikel werd al gauw offline gehaald en de tabloid bood excuses aan.

Ondertussen zijn Britse journalisten behoorlijk klaar met alle verhalen rondom Harry en dat nog voordat zijn boek Spare (Reserve in het Nederlands) is uitgekomen. Je ziet het in de video hieronder.

Lees meer over
Prins HarryMeghan MarkleJeremy Clarkson