PRINS OP HET WITTE PAARD

Paleis maakt het officieel: kinderen Harry en Meghan 'prins' en 'prinses'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPPaleis maakt het officieel: kinderen Harry en Meghan 'prins' en 'prinses'
RTL

Archie (3) en Lilibet (1), de zoon en dochter van prins Harry (38) en hertogin Meghan (41), mogen de titel van prins en prinses dragen. Buckingham Palace heeft de kinderen op de lijst met troonopvolgers gezet mét hun nieuwe titels. Archie en Lilibet zijn sinds het overlijden van koningin Elizabeth al prins en prinses, maar het is nu officieel gemaakt.

Daarmee nemen de jonge Windsor-telgen afstand van de titels Master Archie Mountbatten-Windsor en Miss Lilibet Mountbatten-Windsor. Bovendien stijgen de kinderen dankzij hun nieuwe titel naar plek zes en zeven op de lijst van troonopvolgers, waarmee ze prins Andrew naar de achtste plek duwen. 

Kroning koning Charles valt op verjaardag Archie
Lees ook

Kroning koning Charles valt op verjaardag Archie

Harry en Meghan besluiten bij de geboorte van Archie in 2019 dat hij geen koninklijke titel meekrijgt. Ze hebben nog niet gereageerd op het nieuws dat hun kinderen nu officieel prins en prinses zijn. Een woordvoerder van de Sussexes duidt afgelopen woensdag Lilibet in het Amerikaanse blad People wel al aan als 'prinses Lilibet'.

De prins- en prinsesregel is in 1917 aangepast door wijlen koning George. Daardoor krijgen alle kinderen van de vorst, in dit geval koning Charles, automatisch de prinsentitel mee. 

Onlangs had de prins nog een openbare therapiesessie met een beroemde arts. Aanleiding was - uiteraard - zijn inmiddels roemruchte autobiografie Spare. 

Lees meer over
Prins HarryMeghan MarkleLilibet Mountbatten-WindsorArchie Mountbatten-Windsor