MOEILIJKE TIJDEN

Sabine Koning zat niet te wachten op komst 'boomlange' Micky Hoogendijk in GTST

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPSabine Koning zat niet te wachten op komst 'boomlange' Micky Hoogendijk in GTST
RTL

In februari 2000 komt Micky Hoogendijk (54) soapdorp Meerdijk binnenwandelen als Cleo de Wolf, het slinkse soapnichtje van Sabine Koning (49) in ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Op een warm onthaal hoeft Micky echter niet te rekenen: Sabine ziet het namelijk helemaal niet zitten om met de 'boomlange' Micky te moeten spelen. In 'Oude Tijden' vertelt de ex-soapie voor het eerst openhartig over haar moeilijke begindagen bij de soapserie.

"Ik kwam die eerste dag op de set, Sabine ziet mij en zegt vervolgens: no fucking way!"

Bij het terugkijken van haar allereerste scène in Goede Tijden, Slechte Tijden komen er direct allerlei herinneringen naar boven bij Micky. "Ik zat daar heel hoog in mijn ademhaling. Ik had namelijk auditie gedaan met Sabine Koning. Ik kwam die eerste dag op de set, Sabine ziet mij en zegt vervolgens: no fucking way! En toen liep ze weg. Dat was zo heftig. En ik stond daar van: huh? Ik was ontzettend kwetsbaar. Maar Sabine dacht: wat moet ik met die reus?!"

Hint Hassan Slaby op comeback als Marwan in GTST?
Lees ook

Hint Hassan Slaby op comeback als Marwan in GTST?

De makers besluiten om in te grijpen. "Ik heb vervolgens alle scènes zonder schoenen moeten doen. De studio was niet zo hoog, dus als je mij filmde met mijn hakken aan, dan zag je gewoon de studiolampen hangen."

De 1.84 meter lange Micky gaat in die lastige periode niet bij de pakken neerzitten: "Het gaf me wel die kracht van: hey, kom op. Dus het was goed voor de rol van Cleo."

Toch lijken de castleden in de eerste weken maar weinig toenadering te zoeken tot Micky vanwege het doortrapte personage dat ze in de serie moet spelen. "Ik had het best wel moeilijk. Ik ben natuurlijk heel groot en iedereen had het gevoel van: daar moeten we voor oppassen. Zij is gevaarlijk. Terwijl ik alleen maar dacht: ik ben heel lief, ik wil gewoon meedoen."

Uiteindelijk weet Micky haar plekje in de groep te veroveren en beleeft ze een heerlijke tijd bij Goede Tijden, Slechte Tijden en dan met name door Jeroen Biegstraaten. Hij speelt indertijd de rol van Gijs Bentz van den Berg, de brave huisarts en het vriendje van Cleo. In Oude Tijden vertellen de twee uitgebreid over hun innige vriendschap:

Lees meer over
Micky Hoogendijk