UITGEZEEPT

Erik de Vogel ziet GTST-leven zonder Caroline De Bruijn niet zitten

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLErik de Vogel ziet GTST-leven zonder Caroline De Bruijn niet zitten
RTL

Erik de Vogel (62) kruipt sinds mensenheugenis al in de huid van televisieschurk Ludo Sanders in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. In de afgelopen 27 jaar speelt hij talloze verhaallijnen met zijn grote liefde Caroline De Bruijn (61). Hij kan het zich dan ook niet voorstellen om zonder Caroline op de set te staan. Mocht zij ooit de keuze maken om soapdorp Meerdijk te verlaten, dan betekent dat ook automatisch het einde van het Ludo-tijdperk, zo vertelt de acteur in de laatste aflevering van 'Oude Tijden'.

"Ik kan me niet voorstellen dat ik hier ben zonder Caroline als mijn collega"

Caroline De Bruijn en Erik de Vogel leren elkaar in 1996 kennen op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden. Het is een kwestie van tijd voordat de twee hoteldebotel zijn. Ook in de serie zijn de twee – met enige tussenpozen – al jarenlang stapelverliefd op elkaar. Van de dood van Bowien, het slippertje van Janine met Stefano tot aan de ontvoering van Nina; hun huwelijk weet heel wat stormen te doorstaan.

GTST-actrice Alexandra Alphenaar werd belaagd door jaloerse fans van Jan Kooijman
Lees ook

GTST-actrice Alexandra Alphenaar werd belaagd door jaloerse fans van Jan Kooijman

Erik ziet het dan ook niet zitten om de rol van Ludo voort te zetten als Caroline ooit de beslissing zou maken om de serie te verlaten. "Er zijn mensen die zo verknocht zijn aan elkaar door het spelen in de serie, dat ze zeggen: nou als hij stopt, dan stop ik ook. Ik heb dat nooit gezegd. Ik weet wel dat Caroline dat ooit gezegd heeft. Dat geldt inmiddels voor mij ook. Het is iets van ons tweeën, dat is zo gegroeid. Goede Tijden, Slechte Tijden is zo bij ons gaan horen, het is ons werk. We delen zelfs een kleedkamer! Ik kan me niet voorstellen dat ik hier ben zonder Caroline als mijn collega. Ik zou dan dezelfde uitgang nemen als zij."

Erik en Caroline zijn niet de enige soapies die ooit samen de serie willen verlaten. Eerder laat Everon Jackson Hooi in Oude Tijden al weten te stoppen met Goede Tijden, Slechte Tijden wanneer Marly van der Velden (Nina) ooit de handdoek in de ring zou gooien.