RTL Home

Abonnementsvoorwaarden

·Aangepast:
Abonnementsvoorwaarden
RTL

ABONNEMENTSVOORWAARDEN

BUIENRADAR PLUS EN

RTL NIEUWS EN ENTERTAINMENT

 

ARTIKEL 1 Definities

Aanbieder: RTL Nederland B.V., de vennootschap die de Dienst aanbiedt en waarmee Abonnee een overeenkomst aangaat indien hij een Abonnement afsluit, 

Abonnee: de natuurlijke persoon die een Abonnement heeft afgesloten voor de Dienst.

Abonnement: het abonnement van Buienradar Plus en/of RTL Nieuws en Entertainment waarmee je tegen betaling onbeperkt toegang krijgt tot de Dienst zonder advertenties.

Abonnementsvoorwaarden: de onderhavige abonnementsvoorwaarden, die op het Abonnement van toepassing zijn.

Apparaten: de apparaten waarop Content afgespeeld kan worden, zoals deze zijn vermeld op de Website.

App: de Apps van Buienradar en RTL Nieuws en Entertainment.

Buienradar: Buienradar is onderdeel van RTL Nederland B.V.

Content: alle content die beschikbaar wordt gesteld in de Dienst, zoals maar niet beperkt tot weersinformatie, nieuwsberichten, redactionele artikelen, grafieken, foto’s, video’s etc.

Dienst: de abonneedienst van Buienradar Plus en/of RTL Nieuws en Entertainment 

Partijen: Aanbieder en Abonnee gezamenlijk.

Profiel: informatie over de Abonnee, zoals voornaam, achternaam, geboortedatum en geslacht.

RTL Account: De persoonlijke registratie via RTL Account waarmee de Abonnee toegang tot de Dienst krijgt. 

RTL Nederland B.V., een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, statutair gevestigd aan de Barend en Van Dorpweg 2, te (1217 WP) Hilversum (KvK 32105893).

Website: de Website van Buienradar (www.buienradar.nl) en RTL Nieuws en Entertainment (www.rtl.nl) .

 

ARTIKEL 2 – Toepasselijkheid van de Abonnementsvoorwaarden

2.1 Deze Abonnementsvoorwaarden zijn van toepassing op de betaalde Abonnementen van Buienradar Plus en RTL Nieuws en Entertainment.

2.2 Door het gebruik te maken van de Dienst aanvaardt Abonnee de toepasselijkheid van deze Abonnementsvoorwaarden.

2.2 De Abonnementsvoorwaarden kunnen van tijd tot tijd worden gewijzigd en/of aangevuld. Op de Website wordt de meest actuele versie gepubliceerd. 

2.3 De nietigheid van enige bepaling van deze Abonnementsvoorwaarden tast de geldigheid van de overige bepalingen van deze Abonnementsvoorwaarden niet aan.

2.4 Op de verwerking van persoonsgegevens is het privacy statement van RTL Nederland BV van toepassing, zoals dat is gepubliceerd op de Website. RTL Nederland B.V. is de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens in de zin van de Algemene verordening gegevensbescherming.

ARTIKEL 3 - Aanmaken van een RTL Account

2.1 Om een Abonnement af te kunnen sluiten moet de Abonnee eerst een RTL Account aanmaken. 

2.2 Alleen personen van 16 jaar en ouder kunnen zich registreren voor een RTL Account.

2.3 De Abonnee dient bij het aanmaken van een RTL Account op de Website zowel zijn e-mailadres als gebruikersnaam op te geven en een uniek wachtwoord te kiezen.. Bij het aanmaken van een RTL Account kunnen er om persoonlijke gegevens van de Abonnee gevraagd worden, zoals voornaam, achternaam, leeftijd (optioneel) en geslacht (optioneel).  Door in te loggen in het RTL Account kan de Abonnee deze gegevens beheren en/of wijzigen.

2.5 Abonnee zal zijn wachtwoord en gebruikersnaam strikt geheimhouden en niet aan derden bekend maken. Elke transactie die vanuit het RTL Account wordt gedaan, wordt geacht door Abonnee te zijn gedaan of met goedkeuring van de Abonnee. Misbruik en/of oneigenlijk gebruik van het RTL Account of het wachtwoord in combinatie met de gebruikersnaam komen voor rekening en risico van Abonnee. Aanbieder behoudt zich het recht voor om de toegang tot de Dienst te blokkeren indien een Abonnee in strijd hiermee handelt.

ARTIKEL 4 - Abonnement

4.1 Om gebruik te kunnen maken van de Dienst zonder advertenties, dient de Abonnee een Abonnement af te sluiten. 

4.2 Het Abonnement gaat in op de datum waarop Aanbieder de aanmelding van de Abonnee bevestigt en begint, na ontvangst  van de betaling, met een initiële looptijd van een jaar.  Na deze initiële periode loopt het Abonnement automatisch door tot het moment dat het Abonnement door de Abonnee of Aanbieder wordt opgezegd. 

34.3 Met het afsluiten van een Abonnement stemt de Abonnee ermee in dat de Dienst, voor het verstrijken van de bedenktermijn, direct wordt geleverd. De Abonnee verklaart tegelijkertijd afstand te doen van zijn herroepingsrecht. 

4.4 Voor het gebruik van een Abonnement is een jaarlijkse vergoeding verschuldigd, tenzij anders overeengekomen, bijvoorbeeld in het kader van een introductie-aanbod. 

4.5 Na verloop van de initiële contractperiode van een jaar kan de Abonnee het Abonnement op elk gewenst moment opzeggen, met een opzegtermijn van een maand ingaande op de dag van opzegging. 

4.6 Bij beëindiging van het Abonnement komen alle aanspraken van de Abonnee jegens Aanbieder te vervallen.

ARTIKEL 5 - Prijzen, betaling en condities

5.1 Alle door Aanbieder gepubliceerde prijzen zijn in euro’s, inclusief het in Nederland geldende BTW-tarief, tenzij anders vermeld.

5.2 Aanbieder behoudt zich het recht voor om de tarieven te op ieder tijdstip te wijzigen. Wijzigingen zullen door Aanbieder vooraf bekend worden gemaakt. Aanbieder biedt geen prijsbescherming of terugbetaling in geval van een prijsverlaging en/of promotionele aanbieding.

5.3 Voor abonnees die via derden  een Abonnement afnemen verloopt de betaling via deze derden, onder de toepasselijkheid van de voorwaarden van deze derden. 

5.4 De verschillende betalingswijzen kunnen van tijd tot tijd wijzigen. De meest recente mogelijkheden staan vermeld op de Website.

5.5 De abonnementskosten voor het Abonnement worden bij het aangaan van het Abonnement in rekening gebracht en elk jaar daarna, behoudens opzegging, op dezelfde dag (of de eerstvolgende geschikte werkdag, ter keuze van Aanbieder) automatisch afgeschreven. Aanbieder behoudt zich het recht voor om het tijdstip van het in rekening brengen van de abonnementskosten te wijzigen, bijvoorbeeld in het geval dat de abonnementskosten niet in rekening kunnen worden gebracht wegens een ontoereikend banksaldo.

5.6 Door gebruik te maken van het Abonnement autoriseert de Abonnee Aanbieder om jaarlijks de abonnementskosten, tegen het dan geldende tarief, alsmede eventuele andere door Abonnee gemaakte kosten in verband met het gebruik van de Dienst, af te schrijven via de door Abonnee geselecteerde betalingsmethode.

5.7 Aanbieder is gerechtigd om de toegang tot de Dienst (of een deel daarvan) met onmiddellijke ingang onmogelijk te maken en/of de overeenkomst met onmiddellijke ingang te beëindigen indien aanbieder niet in staat is de verschuldigde vergoeding via de opgegeven betaalmethode te incasseren, of indien een reeds geïncasseerd bedrag wordt gestorneerd.

5.8 Indien Abonnee met enige betaling in gebreke blijft, bijvoorbeeld wanneer Aanbieder niet in staat is om de uitstaande bedragen te innen, is Aanbieder, al dan niet via derden, gerechtigd de betreffende betalingen te (doen) incasseren, vermeerderd met de verschuldigde wettelijke rente daarover alsmede de gemaakte en te maken buitengerechtelijke kosten.

5.9 Abonnee is pas gekweten van zijn betalingsverplichting indien het verschuldigde bedrag door Aanbieder onvoorwaardelijk is ontvangen.

5.10 Abonnee geeft Aanbieder toestemming om, al dan niet via derden, alle handelingen te verrichten die nodig zijn om een betaling te laten plaatsvinden op de door de Abonnee gekozen betaalwijze.

5.11 Aanbieder maakt gebruik van het betaalsysteem van derden partijen, zoals Buckaroo B.V., om betalingen te verwerken. Alle partijen met wie Aanbieder samenwerkt hebben  een vergunning als betaaldienstverlener van De Nederlandsche Bank N.V. Indien een Abonnee PayPal als betaalmethode selecteert gaat de Abonnee een facturatieovereenkomst aan met RTL Nederland B.V..

5.12 Aanbieder verricht geen terugbetalingen of crediteringen voor gedeeltelijk gebruikte perioden, aangezien de administratieve kosten voor terugbetaling of creditering hoger zijn dan de prijs van het jaarabonnement.

ARTIKEL 6 -  Content

6.1 Door een Abonnement af te sluiten op de Dienst komt er een overeenkomst tussen Abonnee en Aanbieder tot stand, waarbij na betaling (van de verificatiebetaling en/of de abonnementsvergoeding) Abonnee toegang krijgt tot de Content, uitsluitend voor gebruik in huiselijke kring (voor persoonlijk en niet-commercieel gebruik) in Nederland.

6.2 Al het gebruik van de Content anders dan in de overeenkomst omschreven, waaronder maar niet beperkt tot enig commercieel of promotioneel gebruik of het gebruik voor AI doeleinden, is niet toegestaan en wordt uitdrukkelijk voorbehouden aan Aanbieder.

6.3 Aanbieder behoudt zich het recht voor om op ieder tijdstip (een deel van) de Content te wijzigen, op te schorten of te verwijderen. Aanbieder is niet aansprakelijk jegens de Abonnee of derden wanneer zij dat recht uitoefent. 

6.4 Het is Abonnee uitdrukkelijk niet toegestaan de Content openbaar te maken, anders dan in huiselijke kring, of anderen in staat te stellen openbaar te doen maken of de Content op enigerlei wijze op te nemen, te kopiëren, te verveelvoudigen en/of door te leveren aan een derde.

6.5 Onverminderd het bepaalde in de vorige leden van dit artikel is het Abonnee niet toegestaan Content publiekelijk openbaar te maken of anderen in staat te stellen de Content publiekelijk openbaar te maken in openbare gelegenheden. Onder openbare gelegenheden wordt in ieder geval verstaan: i) iedere publiekelijk toegankelijke ruimte, ii) elke ruimte waarvoor een toegangsprijs wordt gevraagd, iii) horeca gelegenheden, iv) gemeenschappelijke ruimtes van hotels, ziekenhuizen, bejaardenhuizen, scholen, kantoren, overheidsinstellingen, clubhuizen en studentenhuizen.

6.6 Abonnee is gehouden om ten aanzien van de Content steeds in overeenstemming te handelen met de Abonnementsvoorwaarden en de geldende wettelijke regels, waaronder maar niet beperkt tot regels ten aanzien van intellectuele eigendom. Indien geconstateerd wordt dat Abonnee in strijd met de Abonnementsvoorwaarden en/of de geldende wettelijke regels handelt, en/of Content openbaar maakt, verveelvoudigt, ter beschikking stelt aan derden, en/of distribueert, zal aangifte bij de politie worden gedaan en zullen alle kosten en schade, waaronder maar niet beperkt tot immateriële en materiële schade op Abonnee worden verhaald. Abonnee zal tevens worden uitgesloten van ieder gebruik van de Dienst.

ARTIKEL 7-  Intellectuele en industriële eigendomsrechten 

7.1 Alle (intellectuele eigendoms-) rechten die rusten op de Content of voortvloeien uit (de inhoud van) (onderdelen van) de Dienst en de Website – met inbegrip van doch niet beperkt tot afbeeldingen, gebruiksinterfaces, audio- en videoclips, redactionele inhoud en de scripts en software die worden gebruikt om de Dienst uit te voeren – berusten bij Aanbieder en/of de licentiegevers van Aanbieder. Abonnee mag de Dienst en de Website op geen enkele wijze gebruiken, anders dan voor gebruik van de Content in overeenstemming met deze Abonnementsvoorwaarden. Geen enkel deel van de Content mag in enigerlei vorm of op enigerlei wijze worden gereproduceerd, behalve voor zover uitdrukkelijk toegestaan in deze Abonnementsvoorwaarden.

7.2 Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat door middel van de abonneeovereenkomst of anderszins intellectuele eigendomsrechten van Aanbieder of haar licentiegevers overgaan op Abonnee. Alle door Abonnee opgevraagde Content blijft uitdrukkelijk eigendom van Aanbieder of haar leveranciers/licentiegevers.

7.3 De Content bevat technische beveiligingen, aangebracht door Aanbieder en/of haar licentiegevers, om de Content te beschermen en het gebruik van de Content te beperken in overeenstemming met de Abonnementsvoorwaarden. Het is Abonnee derhalve uitdrukkelijk niet toegestaan om:
-    de Content en/of een deel daarvan en/of het computerbestand waarmee de Content aan Abonnee wordt aangeboden te kopiëren, aan te bieden, te verspreiden, te verkopen, te verhuren, over te dragen, te (sub)licenseren, te distribueren, ter beschikking te stellen aan derden of derden toegang te verlenen tot (delen van) de Content door het verstrekken van daartoe benodigde gegevens;

-    te (proberen om) de versleuteling en/of de beveiliging van de (doorvoer van) de Content en/of het computerbestand en/of de software waarmee de Content aan Abonnee wordt aangeboden of via welke de Content wordt afgespeeld te omzeilen of te kraken, dan wel enig door of namens Aanbieder aangebrachte technische voorzieningen te omzeilen;

- robots, spiders, scrapers of andere geautomatiseerde middelen gebruiken voor toegang tot de Content;;
-    de Content aan te passen, veranderen, vertalen, of afgeleide werken van de Content te vervaardigen;

- methodes voor datamining, dataverzameling of extractie van de Content te gebruiken;
-    het bestand waarmee de Content aan Abonnee wordt aangeboden te de-compileren, kopiëren, verveelvoudigen of aan te passen om achter de beginspecificaties van het systeem en/of de ontwerpspecificaties te komen, of anderszins het bestand dusdanig te bewerken dat een voor personen leesbare code ontstaat;

-    de Content en/of het bestand waarmee de Content aangeboden wordt aan Abonnee te verveelvoudigen of te “branden” op een fysieke drager, zoals, maar niet beperkt tot CD’s, DVD’s, Blue-ray, USB-sticks etc., of welke andere in te toekomst te ontwikkelen fysieke dragers.

ARTIKEL8 - Aansprakelijkheid 

8.1 Aanbieder sluit iedere aansprakelijkheid uit voor eventuele gevolgen (waaronder begrepen directe en indirecte schade) die in enig opzicht verband houden met het gebruik van de Dienst en Website of de onbereikbaarheid daarvan, waaronder begrepen doch niet beperkt tot storingen, onderbrekingen, onvolledige informatie of fouten. Aanbieder verleent geen garanties en aanvaardt geen aansprakelijkheid ten aanzien van het niet kunnen afspelen van Content indien zulks het gevolg is van ontoereikende functionaliteit en/of storingen van de apparatuur of de internetverbinding van Abonnee. De minimale functionaliteiten en vereisten voor het afspelen van Content, zijn weergegeven op de Website. In geen geval zullen licentiegevers van Aanbieder aansprakelijk zijn voor het niet kunnen afspelen van de Content om welke reden dan ook.

8.2 Aanbieder kan niet garanderen dat de Content voldoet aan de inhoudelijke verwachtingen die Abonnees ten aanzien van die Content kunnen hebben op grond van marketing uitingen. In geen geval zal Aanbieder aansprakelijk zijn voor het feit dat Content niet voldoet aan de inhoudelijk verwachtingen ten aanzien van deze Content.

8.3 Ieder aanbod van Aanbieder, waaronder maar niet beperkt tot het aanbod Content beschikbaar te stellen, via de Dienst, op haar Website of anderszins, is vrijblijvend. 

8.4 Abonnee is aansprakelijk voor schade geleden door Aanbieder ten gevolge van gebruik van Content in strijd met het bepaalde in deze Abonnementsvoorwaarden.

8.5 Aanbieder is niet aansprakelijk voor tekortkomingen van derden, waaronder tekortkomingen van Buckaroo B.V., de partij die de betalingen in verband met het Abonnement verwerkt, tenzij zij bij de selectie van deze derden niet de nodige zorgvuldigheid heeft betracht en de geleden schade te wijten is aan grove nalatigheid of opzet van de zijde van Aanbieder.

8.6 Onverminderd hetgeen bepaald in dit artikel dient Abonnee eventuele klachten of vermeende aanspraken te allen tijde binnen 24 uur na constatering, of in ieder geval zo snel mogelijk, schriftelijk kenbaar te maken aan onze klantenservice. Indien en voor zover Aanbieder op welke grond ook jegens Abonnee aansprakelijk mocht zijn voor enige door Abonnee geleden schade, dan is deze aansprakelijkheid te allen tijde beperkt tot het bedrag van de vergoeding die Aanbieder voor het verlenen van haar Dienst van Abonnee heeft ontvangen of zou hebben ontvangen.

ARTIKEL 9 - Overmacht

9.1 Onverminderd de overige aan haar toekomende rechten, heeft Aanbieder in geval van overmacht het recht, om naar eigen keuze, de uitvoering van de Dienst op te schorten, dan wel de overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst te ontbinden, zulks zonder dat Aanbieder gehouden is tot enige schadevergoeding, tenzij dit in de gegeven omstandigheden naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar zou zijn.

9.2 Onder overmacht wordt verstaan iedere tekortkoming welke niet aan Aanbieder kan worden toegerekend, omdat zij niet te wijten is aan haar schuld, noch krachtens de wet, een rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor haar rekening komt.

ARTIKEL10 - Beëindiging

10.1 Wanneer Abonnee zich niet aan de bepalingen van deze Abonnementsvoorwaarden houdt, of Aanbieder het aannemelijk acht dat Abonnee zich daar niet aan houdt, heeft Aanbieder het recht om geheel naar eigen inzicht en zonder voorafgaande kennisgeving: (i) de abonneeovereenkomst te beëindigen, waarbij Abonnee aansprakelijk blijft voor alle bedragen die tot en met de datum van beëindiging uit hoofde van de overeenkomst of eerdere overeenkomsten verschuldigd is geworden; en/of (ii) de toegang tot de Dienst (of een deel daarvan) onmogelijk te maken.

10.2 Aanbieder behoudt zich het recht voor om op ieder tijdstip het Abonnement en/of de Dienst (of een deel daarvan) te wijzigen, op te schorten of te beëindigen met uitsluiting van iedere aansprakelijkheid jegens Abonnee of derden. Voor zover mogelijk zal Aanbieder Abonnee vooraf informeren over een wijziging, opschorting of stopzetting van het Abonnement of de Dienst.

ARTIKEL 11 Toepasselijk recht en forumkeuze 

11.1 Op deze Abonnementsvoorwaarden en de abonneeovereenkomst is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Eventuele geschillen zullen in eerste instantie uitsluitend worden voorgelegd aan de bevoegde rechter in Amsterdam.