Oma vergeet jongetje

Kendrick (3) al zevende kind in VS dat dit jaar om het leven komt in hete auto

Door RTL Nieuws··Aangepast:
Kendrick (3) al zevende kind in VS dat dit jaar om het leven komt in hete auto
RTL

Een peuter is in Columbus in de Amerikaanse staat Georgia om het leven gekomen nadat zijn oma hem had achtergelaten in een hete auto. De 3-jarige Kendrick is voor zover bekend het zevende kind dat hierdoor om het leven is gekomen in de VS dit jaar.

Kendrick was met zijn oma en andere kinderen de hele dag op pad geweest met de SUV. Toen ze thuis waren, ging zijn oma even naar haar slaapkamer. Tweeëneenhalf uur later kwam ze erachter dat het jongetje er niet was.

Gestikt door hitte 

Ze belde direct een oom van het jongetje die de SUV had geleend om een ijsje te gaan halen bij een fastfoodrestaurant. De oom checkte direct de auto en zag het jochie op derde rij van de SUV liggen. Even later werd hij dood verklaard. Volgens de lijkschouwer is hij gestikt door extreme hitte in de auto was opgelopen.

"Wees gewoon alert", zegt de lijkschouwer in Amerikaanse media: "Jij bent volwassen en verantwoordelijk. Die kinderen kunnen er niks aan doen." In een auto kan het in no-time bloedheet worden, zoals in deze video te zien is:

Getest: zo snel wordt het levensgevaarlijk heet in je auto

Het is niet bekend of er iemand vervolgd gaat worden voor de dood van de peuter. Volgens de Amerikaanse organisatie SafeKids is Kendrick al het zevende kind dat in een hete auto om het leven komt dit jaar in de VS.

Lees meer over
AutoVerenigde Staten