Groningen

Hardlopen en bier drinken: gemeente Groningen trekt vergunning Beermile in

·Aangepast:
© Getty ImagesHardlopen en bier drinken: gemeente Groningen trekt vergunning Beermile in
RTL

Een hardloopevenement waarbij je om de vierhonderd meter een glas bier mag drinken, het zal menig student als muziek in de oren klinken. Maar helaas: het evenement de Beermile in Groningen gaat niet door. De gemeente heeft de vergunning van het evenement ingetrokken omdat sport en alcohol volgens stad niet samengaan.

Het evenement wordt in meerdere steden in de wereld georganiseerd. Deelnemers moeten dan 1600 meter rennen waarbij ze in totaal vier biertjes drinken onderweg. Studentenatletiekvereniging Vitalis wilde het evenement 4 november op de atletiekbaan in Groningen organiseren.

Addie gaat bijna 500 kilometer hardlopen: 'Mensen verklaren me voor gek'
Lees ook

Addie gaat bijna 500 kilometer hardlopen: 'Mensen verklaren me voor gek'

Gemeente Groningen laat aan Editie NL wetem dat het evenement niet door mag gaan. "We hebben de vergunning voor de atletiekbaan ingetrokken omdat sport en alcohol niet samengaan", vertelt een woordvoerder van de gemeente. "We willen een sportevenement met alcohol niet faciliteren."

Balen

De organisatie van het evenement schrijft op Instagram dat ze teleurgesteld zijn. "De baanhuur is ingetrokken door de gemeente", aldus de organisatie. "We keken enorm uit naar de Beermile en balen heel erg dat deze niet door kan gaan." Er wordt gekeken of er iets anders georganiseerd kan worden op een andere locatie.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.