Wilde geruchten

Opvallende verschijning bij kroning koning Charles, maar wie was het?

Door RTL Nieuws··Aangepast:
© TwitterOpvallende verschijning bij kroning koning Charles, maar wie was het?
RTL

Hij was misschien wel de meest besproken gast van de kroning van koning Charles afgelopen weekend. Op Twitter werd er druk gespeculeerd. Maar wie was die man nou echt?

Met zijn kenmerkende snor, opvallende bril en lange grijze haren trok-ie de aandacht in binnen- en buitenland. Er werd dan ook veel over hem getwitterd. Componist Karl Jenkins uit Wales had waarschijnlijk niet vermoed dat zijn aanwezigheid bij de kroning zo veel los zou maken.

Jenkins kwam tijdens de kroning enkele seconden nietsvermoedend in beeld. Hij mocht aanwezig zijn omdat hij als componist een muzikale bijdrage had geleverd aan de ceremonie. Toch dachten veel mensen iemand anders te herkennen.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

En niet alleen in Nederland deden geruchten de ronde. Ook in het Verenigd Koninkrijk zelf werd er druk over gespeculeerd.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Uiteindelijk bleek het allemaal net wat minder spannend te zijn. De man in kwestie is niet in vermomming en ook geen Nederlandse bekendheid. Jenkins is vooral bekend als componist van klassieke muziek. In 2015 werd hij nog geridderd vanwege zijn muzikale verdiensten.

Tegenover de BBC vertelde hij vereerd te zijn: "De koning is altijd al een liefhebber geweest van Welshe muziek. Ik weet niet of hij het zelf gekozen heeft, maar hij vindt het vast mooi anders zou ik niet gevraagd zijn."

Een samenvatting van de kroning van koning Charles zie je hier:

Hij heeft meer dan even op moeten wachten maar zaterdag was het zover: Charles (74) is officieel gekroond tot Britse koning. Bekijk hier in een vogelvlucht hoe deze dag voor hem is verlopen.
Lees meer over
Johan DerksenKoning CharlesLink in bio