Entertainment

Radmilo durfde het bijna niet aan met Obese-kandidaat

·Aangepast:
Radmilo durfde het bijna niet aan met Obese-kandidaat
RTL

Daisy is 26 jaar en weegt voor haar deelname aan Obese 221 kilo. Daarmee heeft ze de twijfelachtige eer de allerzwaarste vrouw ooit te zijn die aan het programma mee doet. Dat gewicht was zelfs voor trainer Radmilo Soda bijna te veel. "Het was voor mij heel confronterend, want ik heb nog nooit zo'n zware vrouw getraind."

Daisy is haar hele leven al zwaar geweest, maar vanaf haar zeventiende slaat ze door in haar eetgedrag. "Toen overleed mijn vader, en ja toen heb ik een beetje mijn verdriet weg gegeten en daarin geen uitweg meer gevonden." Ze besluit zich daarom op te geven voor Obese. "Het was voor mij een laatste redmiddel en ik dacht dit is een kans die ik gewoon moet gaan grijpen."

Doodsbenauwd
Radmilo was doodsbenauwd om met de dame aan de slag te gaan. Haar bloeddruk was bijvoorbeeld veel te hoog. "Hoe gaat het lichaam dan op de inspanning reageren? Dat was even zoeken. Iedere dag zoek je de grenzen op en dan hoop je niet dat er iets gebeurt."

Gelukkig gaat Daisy als een speer. Radmilo kan zijn geluk niet op met zijn kandidaat. "De wil en het doorzettingsvermogen en wat zij allemaal heeft kunnen laten zien, toen dacht ik ja dit wordt heel bijzonder. Zij gaat dit redden, zij gaat ervoor en dat heeft ze kunnen laten zien. Ik ben zo trots op haar."

Resultaat
Een jaar geleden was de kandidate nog lang niet zo ver dat ze deze stap zou kunnen maken. "Toen had ik niet durven dromen dat ik nu zo gelukkig zou zijn en dat ik al deze kilo's kwijt ben geraakt." Het resultaat mag er wezen hoor. Daisy viel kilo's af tijdens haar tijd bij Obese. "Ik voel me nu veel lekkerder, ik zit lekkerder in mijn vel. Ook omdat ik mijn mentale dingen heb aangepakt en een plekje heb gegeven." Nu is Daisy niet meer alleen de zwaarste vrouw ooit bij Obese, maar ook de meest afgevallen vrouw bij Obese ooit.

In de eerste aflevering van Obese van aanstaande zondag is te zien hoeveel Daisy is afgevallen. 

ZIE OOK: Danny: Ik hield mezelf tijdens Obese voor de gek