Entertainment

Joan Franka is nu compleet zichzelf

Door ANP··Aangepast:
Joan Franka is nu compleet zichzelf
RTL

Joan Franka is terug. Sinds haar deelname aan het Eurovisie Songfestival was het stil rond Joan, nu heeft ze een album waarvan de eerste single - Nigel - deze week verschijnt.

In De Telegraaf blikt Franka terug op haar niet zo succesvolle optreden tijdens het Songfestival. "Het kan gebeuren dat je een keer een slecht optreden hebt, maar als dat gebeurt terwijl miljoenen mensen kijken, dan is dat best wel heftig. Iedereen had er een mening over. Daar was ik niet op voorbereid. Er volgde een lawine aan negatief commentaar."

Lange tijd twijfelde Franka of muziek maken nog wel was wat ze wilde. "Wil ik nog wel muziek uitbrengen, dacht ik. Moet ik het niet gewoon voor mezelf houden? Wil ik wel in het zakelijke deel van de muziek zitten?"

Puur

Ze trok zich een tijd terug in Frankrijk en hervond daar het plezier in de muziek. "Ik heb daar van dag tot dag geleefd. Ik heb gedanst onder de Eiffeltoren. In metrostations gespeeld. Eigenlijk was dat echt heel tof. Ik kon de pure kant van muziek delen."

Afgelopen zomer trad Franka ook weer op. "Ik heb op festivals gespeeld. En ik voel me vrij als ik nu op het podium sta. Ik beweeg. Ik voel me gewoon compleet mezelf. En dat is nieuw voor me. Altijd moest ik aan een bepaald beeld van iemand voldoen. Maar dit is wie ik ben."