Entertainment

Zendaya Coleman: Aaliyah-film moreel niet oké

Door ANP··Aangepast:
Zendaya Coleman: Aaliyah-film moreel niet oké
RTL

Zendaya Coleman heeft uitgelegd waarom ze niet langer de hoofdrol gaat spelen in de televisiefilm over Aaliyah.

"Het voelde moreel gezien niet goed om verder te gaan met het project", zegt de actrice in een video die ze op Instagram plaatste.

"De reden waarom ik heb besloten de Aaliyah-film niet te doen, had niets te maken met de mensen die me vertelden dat ik het niet zou kunnen, dat ik niet getalenteerd genoeg zou zijn of niet zwart genoeg", legt Zendaya uit. "De voornaamste redenen waren dat de kwaliteit van de productie matig was, dat er complicaties waren met de muziekrechten en dat hier naar mijn idee gezien de situatie niet goed mee werd omgegaan."

De 17-jarige Disney-ster zegt dat ze zelf nog naar een oplossing heeft geprobeerd te zoeken. "Ik heb geprobeerd de familie van Aaliyah te bereiken, ik heb een brief geschreven, maar dit is niet gelukt." Ondanks haar kritiek op het filmproject van televisiestation Lifetime wenst Zendaya de nieuwe hoofdrolspeelster, Alexandra Shipp, veel succes.

Zangeres en actrice Aaliyah overleed in 2001 op 22-jarige leeftijd na een vliegtuigcrash. Haar familie zou niet blij zijn met de filmplannen, onder meer omdat ze vinden dat het levensverhaal van Aaliyah een grotere filmstudio en een bioscooprelease verdient.