Monaco niet naar Cannes vanwege film Grace Kelly

·Aangepast:
Monaco niet naar Cannes vanwege film Grace Kelly
Filmfestival Cannes 2014

Prins Albert van Monaco en zijn familieleden boycotten dit jaar het filmfestival van Cannes.

Grace of Monace is de openingsfilm van het beroemde filmfestival in Cannes dat op 17 mei de rode loper uitrolt. De film heeft al heel wat te verduren gehad en dit terwijl alleen de trailer pas uit is.

De film over het leven van Grace Kelly is niet in de smaak gevallen bij de Monegaskische familie. Het zou teveel geromantiseerd zijn en lijkt volgens hen in geen velden of wegen op het echte leven van hun moeder en oma. Ook zou prins Albert bang zijn dat Grace Kelly in de film wordt geschetst als een sterke vrouw, terwijl zijn vader Rainier als slecht en zwak wordt weggezet. 

Regisseur Olivier Dahan zegt over alle ophef: "Ik ben geen journalist of historicus. Ik ben een kunstenaar. Ik heb geen biografie gemaakt." 

De koninklijke familie verschijnt niet op de première en blijft deze boycotten. De regisseur begrijpt de verontwaardiging bij de royals wel. "Ik wil niet provoceren. Ik snap hun punt wel. Het is en blijft hun moeder. Maar ik wil alleen maar films maken."

Problemen
De problemen stapelen zich op. De film zou vorig jaar al uitkomen, maar toen vond de regisseur hem niet af. En nu wil producent Harvey Weinstein de film niet  in Amerika uitbrengen omdat hij ontevreden is met de versie van de film die is uitgekozen voor het filmfestival in Cannes.

Grace of Monaco gaat over actrice en prinses Grace Kelly. De film laat de crisis zien in haar huwelijk met prins Rainier en waar ze gedwongen wordt om te kiezen tussen haar huwelijk en haar passie voor acteren. Nicole Kidman speelt Grace Kelly en Tim Roth heeft de rol van prins Rainier vertolkt.

Op 5 juni verschijnt Grace of Monaco in de Nederlandse bioscopen.