Entertainment

'Sofia Coppola in beeld voor Little Mermaid'

Door ANP··Aangepast:
'Sofia Coppola in beeld voor Little Mermaid'
RTL

Sofia Coppola is in gesprek met Universal Studios om het sprookje The Little Mermaid van Hans Christian Andersen te verfilmen. Dat meldt Deadline.com. De 42-jarige The Bling Ring-regisseuze zou een live-actieversie van het tragische zeemeerminnensprookje moeten maken.

Van The Little Mermaid (in Nederland bekend als De Kleine Zeemeermin) verscheen in 1989 een animatieversie van Disney. Volgens Deadline zou de film van Coppola niet te vergelijken zijn met de mierzoete versie van Disney, maar meer het orginele verhaallijn uit 1837 willen volgen.

Daarin pleegt een door liefdesverdriet verscheurde zeemeermin zelfmoord nadat de prins in het verhaal een andere vrouw huwt. Het script zou geschreven zijn door Caroline Thompson (Edward Scissorhands) en Kelly Marcel (Saving Mr. Banks) en Abi Morgan (Shame).

Coppola moet de regisseurstoel overnemen van Joe Wright, die onlangs uit het project stapte. Naar verluidt zou de dochter van Francis Ford Coppola openstaan voor de baan omdat ze graag een film wil maken die haar twee jonge dochters ook kunnen appreciëren.