Entertainment

Frank van der Lende teleurgesteld: Te snel uit de middag gehaald

Door RTL Boulevard/ANP··Aangepast:
Frank van der Lende teleurgesteld: Te snel uit de middag gehaald
RTL

3FM-dj Frank van der Lende vindt dat de zender hem te snel uit de middag heeft gehaald. De radiojock kreeg twee jaar geleden een middagshow toen Coen Swijnenberg en Sander Lantinga overstapten naar 538.

In het nieuwe seizoen wordt de prestigieuze middagplek gevuld door het duo Mark en Ramón. Frank van der Lende krijgt een programma in het weekend.

Eigen stijl

Frank vindt dat hij te snel uit de middag werd gehaald, zo vertelt hij aan Nu.nl. Twee jaar terug werd hij als de ‘kroonprins’ van 3FM gepresenteerd. "Ik had nog honderd jaar door willen gaan", aldus de dj. "De keuze twee jaar geleden was om iets totaal anders te doen. Je had een lollig duo, maar dat wilden ze niet meer. Toen hebben ze mij uit hun talentenpoule geplukt: een opvallende, herkenbare gast met een eigen stijl."

Paniekvoetbal

Het pleit voor 3FM dat de zender een risico durfde te nemen. "Ik had zelf het risico nog even langer vastgehouden. Het is misschien geneuzel, maar ook omdat mijn luistercijfers boven het zendergemiddelde zijn. Daaraan lag het niet per se. Dat is voor mezelf fijn." Hij spreekt van 'paniekvoetbal'.

Meer op rtlboulevard.nl: Giel Beelen weg bij 3FM, programmering op de schop

Lees meer over
Frank van der Lende3FM