Entertainment

Isa Hoes schrijft boek over Antonie Kamerling

·Aangepast:
Isa Hoes schrijft boek over Antonie Kamerling
RTL

Actrice Isa Hoes slaat een nieuwe weg in. Ze schrijft een boek over haar leven met Antonie Kamerling, als eerbetoon.

Dit maakt literair agent Paul Sebes vrijdag bekend. Isa Hoes had vanaf de opnames van Goede Tijden Slechte Tijden in 1991 tot aan de zelfgekozen dood van Antonie een relatie met hem. Samen hebben zij twee kinderen, Merlijn en Vlinder.

Isa Hoes zegt: "Ik heb fantastische jaren met Antonie gehad. Hij is nog steeds een belangrijk onderdeel van mijn leven. En dat is de dood van Antonie ook, of ik het nu wil of niet. Ik schrijf dit boek als eerbetoon aan hem, aan mijn leven met hem, en wil daarin de mooie maar ook de moeilijke momenten delen."

"Niet alleen om te vertellen hoe het echt gegaan is, maar ook om mezelf en anderen meer inzicht te geven in het leven met iemand met een psychisch probleem. Ik kijk met heel veel liefde terug op mijn jaren met Antonie. Dat alles wil ik in dit boek vertellen, hoe moeilijk dat soms ook zal zijn."

Nadat Isa een eerste hoofdstuk had geschreven was literair agent Paul Sebes zo enthousiast dat hij dit aan drie geselecteerde uitgeverijen stuurde. Deze waren onder de indruk dat het niet lang duurde voor de uitgevers met contractvoorstellen kwamen. Na een biedingsstrijd kwam uitgeverij Artemis & co als winnaar uit de bus.

Uitgever Tanja Hendriks: "Een boek van Isa stond al jaren hoog mijn wensenlijstje, dus toen Paul Sebes mij belde was ik zeer opgetogen. Na het lezen van het eerste hoofdstuk was er geen twijfel over mogelijk dat dit een ontroerend en sterk verhaal is dat een plek in de boekhandels verdient. Ik ben dan ook zeer verheugd dat wij dit boek in 2013 zullen uitgeven."