Entertainment

Froukje de Both stopt kindermisbruik

·Aangepast:
Froukje de Both stopt kindermisbruik
RTL

Froukje de Both is de nieuwe ambassadrice van Stichting Stop Kindermisbruik. Dat maakte de organisatie maandag bekend.

Froukje gaat zich hard maken voor de strijd tegen kinderprostitutie in Azië en Nederland. Ze bezocht vandaag meiden die gedwongen in de prostitutie hebben gewerkt. Zij zijn inmiddels aan de prostitutie ontsnapt en worden opgevangen door Fier, een nieuwe partner van Stop Kindermisbruik.

Loverboys

“Jaarlijks komen 1.500 meisjes in Nederland gedwongen in de prostitutie terecht. Zij zijn slachtoffers van mensenhandelaren en loverboys. Het is ongelofelijk dat dit in Nederland nog steeds voorkomt. Ik heb vandaag hartverscheurende verhalen gehoord van meisjes die jarenlang zijn geïsoleerd, mishandeld en verkracht. Mijn motivatie om kinderprostitutie een halt toe te roepen is na vandaag alleen maar toegenomen”, aldus Froukje.

Verhalen

De meiden uit het opvanghuis van Fier waren blij met het bezoek van de 38-jarige presentatrice: "We vonden het super dat Froukje bij ons was. Het is fijn dat iemand als zij tijd voor ons neemt en naar onze verhalen wil luisteren. Zo kan ze weer veel betekenen voor andere meiden die in de problemen zitten."

Opvang

In Azië worden elke dag honderdduizenden meisjes gedwongen tot prostitutie. Stop Kindermisbruik bevrijdt deze meisjes en geeft ze een toekomst. Ook in Nederland hebben jaarlijks honderden meiden opvang nodig na hun ontsnapping aan de prostitutie. Arjan Erkel en Yolanthe Sneijder Cabau hebben Stop Kindermisbruik opgericht. Ook Froukje de Both, John Ewbank, Glennis Grace en Vivian Reijs zijn ambassadeurs van Stop Kindermisbruik.