Entertainment

Olga Commandeur toegevoegd aan Groot Dictee

Door ANP··Aangepast:
Olga Commandeur toegevoegd aan Groot Dictee
RTL

Olga Commandeur is op de valreep toegevoegd aan het team van Nederlandse prominenten dat meedoet aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal. De presentatrice van Nederland in Beweging is pas een week voor de opnames gevraagd, vertelt ze in het AD. ''Echt veel tijd om me voor te bereiden was er dus niet'', zegt ze.

De tekst van het Groot Dictee is dit jaar geschreven door auteur A.F.Th. van der Heijden. ''Dus je kunt mooi gedragen volzinnen verwachten en een flink aantal woorden waarvan ik in elk geval nog nooit gehoord had'', licht Olga een tipje van de sluier op.

Ondanks haar gebrekkige voorbereiding is de oud-atlete tevreden over haar plek in het klassement. ''Vooraf was mijn grootste angst dat ik het gemiddelde enorm naar beneden zou halen. Uiteindelijk bleek ik een keurige middenmoter met maar één foutje meer dan gemiddeld."

Andere bekende Nederlanders die dit jaar meedoen zijn Klokhuis-presentatrice Eva Cleven, rapper Hef, SP-Kamerlid Sadet Karabulut, striptekenaar Jean-Marc van Tol en televisiepresentator Klaas van Kruistum. De NTR zendt het Groot Dictee zaterdagavond vanaf 20.25 uur uit op NPO 2.