Entertainment

Fedja van Huêt scoort hoofdrol in Duitse krimi

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPFedja van Huêt scoort hoofdrol in Duitse krimi
RTL

Mooie nieuwe klus voor de Nederlandse acteur Fedja van Huêt: hij heeft een hoofdrol te pakken in een nieuwe Duitse politieserie. Dat verklapt Fedja aan RTL Boulevard.

Fedja van Huet, bekend van krakers als Loft, Soof en natuurlijk het Oscarwinnende Karakter, kan nog niet te veel uitweiden over de nieuwe serie, die in onder andere Amsterdam gedraaid zal worden. “De serie wordt in verschillende steden opgenomen en Amsterdam is nu aan de beurt.”

Bijspijkeren

Er doen nog meer Nederlandse acteurs mee, alleen blijft nog even spannend om welke andere bekenden het gaat. “Ik kan daar nog niets over zeggen”, aldus Fedja. “Ze zijn nog aan het casten. We starten eind oktober met draaien.”

Dan heeft Fedja tenminste nog even om zijn Duits bij te spijkeren. “Ik ben vanmorgen nog bij mijn Duitse coach geweest ja”, lacht hij. “Maar ik heb wel vaker Duitse producties gedaan, voor toneel ook.”

De serie zal in Duitsland te zien zijn bij zender ARD.

Maverick Movie Awards

Fedja doet het internationaal sowieso lekker, hij is gisteren in de VS uitgeroepen tot beste acteur. De Nederlander kreeg voor zijn rol in de speelfilm J. Kessels het beeldje in deze categorie bij de Maverick Movie Awards, een Amerikaanse organisatie die onafhankelijke filmmakers van over de hele wereld eert.

Lees meer over
Fedja van Huêt