Met de hand gemaakt

Videoland komt met tweede seizoen Handmaid's Tale

Door RTL Boulevard/ANP··Aangepast:
Videoland komt met tweede seizoen Handmaid's Tale
RTL

Het tweede seizoen van de Amerikaanse serie The Handmaid’s Tale is komend voorjaar in Nederland te zien. Videoland zet de dertien afleveringen van het tweede seizoen online, kort nadat ze in de Verenigde Staten zijn uitgezonden.

The Handmaid’s Tale, die in september met acht Emmy's is bekroond, is de populairste internationale serie op Videoland. De serie maakt zondag in drie categorieën kans op een Golden Globe Award, onder meer voor beste serie. Hoofdrolspeelster Elisabeth Moss maakt kans op de prijs in de categorie Beste actrice in een dramaserie. Ann Dowd is een van de genomineerden in de categorie beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie.

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst en is gebaseerd op de klassieke roman van Margaret Atwood. The Handmaid’s Tale vertelt over het leven in Gilead, een totalitaire samenleving in de restanten van de door oorlog verscheurde Verenigde Staten. Door milieuvervuiling zijn nog weinig vrouwen vruchtbaar en daalt het geboortecijfer. Vrouwen die nog vruchtbaar zijn worden ontdaan van al hun rechten en krijgen zelfs een nieuwe naam.

The Handmaid’s Tale ging in april vorig jaar in première op het Tribeca Film Festival in New York.