money on my mind

Sander Hoogendoorn is niet bezig met geld

Door ANP··Aangepast:
Sander Hoogendoorn is niet bezig met geld
RTL

Sander Hoogendoorn zit er totaal niet meer dat hij de 'gloriedagen' bij de publieke omroep niet heeft meegemaakt. De 3FM-dj is helemaal niet bezig met zijn salaris, zegt hij in VIVA.

"Ik zou je graag een goede quote willen geven, maar geld interesseert me niet", aldus Sander. "Ik zou nog liever kleiner gaan wonen of mijn auto wegdoen dan stoppen met radio maken. En als dat niet bij 3FM is, dan wel bij RTL Utrecht of Stadsradio Delft. Ik voel me gezegend. Ik geloof niet in God, maar ben er dankbaar voor dat ik iets mag doen wat ik superleuk vind."

Vorige maand stond Sander ineens midden in de schijnwerpers als één van de dj's in het Glazen Huis. "Dat was wel een ding", zo kijkt hij terug. "Mijn hart ligt bij de magie van radio: een stem die je hoort en waaraan je als luisteraar je eigen invulling kunt geven. Het merendeel van de luisteraars heeft geen idee hoe ik eruit zie."

In aanloop naar Serious Request merkte Sander al dat hij bekender werd. "Daar heb ik even over moeten nadenken: blijf ik niet liever een semi-bekende Nederlander? Maar in mijn hart wist ik: gast, hup dat Glazen Huis in. Het is weer een geweldige actie geweest die miljoenen heeft opgebracht. Dus eigenlijk was het een no-brainer."