#ThatsHarassment

David Schwimmer vraagt steun van mannen

Door ANP··Aangepast:
David Schwimmer vraagt steun van mannen
RTL

David Schwimmer, bekend van de hitserie Friends, heeft mannen aangemoedigd om deel te nemen aan de strijd tegen seksueel wangedrag. Tijdens een interview bij de ontbijtshow Megyn Kelly Today van de Amerikaanse zender ABC zei de acteur dat echte verandering alleen kan komen door een open dialoog waaraan zoveel mogelijk mannen en vrouwen deelnemen.

Schwimmer probeert iedereen al langer bewust te maken van het feit dat seksuele intimidatie en misbruik te veel voorkomt. Vorig jaar werkte hij samen met de Israëlisch-Amerikaanse schrijver en regisseur Sigal Avin aan een reeks korte films, getiteld #ThatsHarassment. De films zijn inmiddels aangepast voor een nieuwe publiekscampagne die te zien zal zijn in taxi's in New York. Ook streamingdiensten Hulu en Amazon zullen ze laten zien. De campagne moet het probleem onder de aandacht brengen en gesprekken uitlokken over hoe een einde kan worden gemaakt aan ongepast gedrag en genderongelijkheid.

Schwimmer en Avin hebben ook samengewerkt met mensen van het Amerikaanse Women's Law Centre om een digitale gids te maken die werkgevers helpt bij het aanpakken van de meest actuele thema's op de werkplek. "Seksuele intimidatie gaat eigenlijk over macht," legde hij uit. "En het gebeurt op de werkplek tussen twee mensen waar een verschil zit in de machtsverhoudingen."

De acteur, die eerder vertelde dat alle vrouwen in zijn leven slachtoffer zijn geweest van seksuele intimidatie, wil ook het vernieuwde #ThatsHarassment-initiatief gebruiken om meer van mannen aan te sporen hun steun aan de Time’s Up-beweging te geven. Schwimmer weet dat het voor sommige mannen moeilijk kan zijn om hun mening over seksueel wangedrag aan te passen, maar hij hoopt dat de campagne hen doet beseffen hoe belangrijk hun stem is om het probleem aan de kaak te stellen.