Overmacht

Ariana Grande zegt last-minute herdenkingsconcert af

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANP Ariana Grande zegt last-minute herdenkingsconcert af
RTL

Vanavond zou Ariana Grande schitteren tijdens de BRIT Awards. Het zijn de allerbelangrijkste muziekprijzen van Groot-Brittannië. Voor heel veel fans is Ariana het hoogtepunt van de avond maar helaas. Slechts enkele uren voor het optreden blijkt het dat ze niet komt.

"De hele muziekindustrie zag dit als hét moment om hun respect te tonen aan de slachtoffers en hun familie"

De ster zou een emotioneel eerbetoon brengen aan de slachtoffers van de terreuraanval in Manchester, maar 24 uur van te voren zegt de 23-jarige af. "Ariana werd ziek en zou desondanks komen, maar werd door haar dokter bevolen niet te vliegen", vertelt een bron die dichtbij de zangeres staat aan de Mirror. 

Ariana Grande huilde dagenlang na aanslag
Lees ook

Ariana Grande huilde dagenlang na aanslag

De bazen van de BRIT Awards vinden na een lange spannende zoektocht een vervanger. "Het was totale chaos toen de oproep binnenkwam dat Ariana het niet kon doen. De hele muziekindustrie zag dit als hét moment om hun respect te tonen aan de slachtoffers en hun familie. Het was racen tegen de klok om iemand zover te krijgen dat hij het middelpunt van de hele show is."

De frontman van de Britse poprockband Oasis Liam Gallagher neemt nu haar plaats in op het podium. Hij voert nu de emotionele toewijding uit op de 22 slachtoffers die vorig jaar mei hun leven verloren en het moment wordt beschreven als het 'hét moment waar het meest over gepraat gaat worden.' Tijdens het optreden zal de organisatie de gezichten van de slachtoffers projecteren. 

Lees meer over
Ariana Grande