Dokter Done

Dokter Deen na seizoen 4 nog één keer te zien als film

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Omroep MAX Dokter Deen na seizoen 4 nog één keer te zien als film
RTL

Het laatste seizoen van Dokter Deen gaat vanavond van start maar dat betekent niet dat dit de laatste keer is dat de Vlielandse huisarts te zien is. Grote kans dat de hit-serie in 2019 een comeback maakt als kerstfilm.

"Het is natuurlijk een dure serie en dan kan MAX er maar één per jaar maken"

Echte Dokter Deen is blij met einde serie
Lees ook

Echte Dokter Deen is blij met einde serie

Dat betekent dus heel goed nieuws voor de fans van de populaire serie: je hoeft de personages nog niet voor altijd te missen. Omroep MAX denkt eraan om een kerst-special uit te laten komen in 2019. Deze zal dan hoogstwaarschijnlijk gedraaid worden in de bioscopen. "Ik heb dat geopperd bij Jan Slagter van Omroep MAX en die zei toen: 'dat moet dan wel een kerstfilm worden'. Nou oké, dan maken we er een kerstfilm van, dat is leuk. Dus daar zijn we nu serieus over aan het nadenken", vertelt schrijver van de serie Edwin de Vries op Radio 5.

De film moet volgens de schrijver tijdens kerst 2019 te zien zijn. "Dit jaar haal je niet meer. We moeten het nog schrijven en dan zouden we het dit jaar met kerst kunnen opnemen voor het volgende jaar."

© Omroep MAX

Drie seizoenen lang heeft Dokter Deen altijd fantastische cijfers gehad bij NPO, maar toch besluit onder andere Jan Slagter ermee op te houden. Volgens de bedenker van de serie Edwin de Vries heeft dit alles te maken met geld. "Het is natuurlijk een dure serie en dan kan MAX er maar één per jaar maken. Dat is een beetje de reden, al heeft het ook met de NPO te maken. Ik begrijp het eigenlijk ook niet hoor", vertelt de schrijver aan NU.nl. 

Edwin de Vries wordt bij het bedenken van de serie geïnspireerd door zijn vrouw Monique van de Ven die haar duim er bijna afsnijdt en door de echte Dokter Deen ter plekke op Vlieland wordt geopereerd. Edwin is niet alleen geïnspireerd door zijn vrouw, ook schittert zij als Dokter Deen als hoofdrol in de serie.

Deen is van oorsprong de huisarts van Vlieland, maar omdat het een kleine gemeenschap is speelt ze ook vaak de rol van dierenarts, tandarts, maatschappelijk werker, verloskundige en psychiater. En dat zorgt natuurlijk voor hilarische, maar ook spannende momenten. 

Maria Deen© Omroep MAX
Maria Deen

Nu is de serie alweer aangebroken bij het vierde seizoen en in 2016 lieten ze de kijkers achter met een enorme cliffhanger: het seizoen eindigt met Maria Deen die een hartaanval krijgt op het strand, middenin een speech waarin ze haar geliefde Oscar ten huwelijk wil vragen. Vanavond krijgen de kijkers pas te weten of de dokter het overleefd heeft of niet. Seizoen drie van de serie neemt destijds afscheid van maar liefst 1,6 miljoen kijkers. 

Maria Deen wordt afgevoerd door hartaanval© Omroep MAX
Maria Deen wordt afgevoerd door hartaanval

Monique haar agenda is na de opnames van het laatste seizoen van de serie leeg, maar ze is nog lang niet bezig met haar pensioen. "Daar ben ik nog veel te jong en energiek voor. Natuurlijk vind ik altijd weer wat anders. Ik zou graag in een Crown-achtige serie willen spelen, maar dat is hier onbetaalbaar. Als in Nederland een serie twee ton kost wordt er al gezucht. We zullen nooit series met een vergelijkbare kwaliteit als die uit Engeland en Amerika kunnen maken. Maar mensen mogen altijd aankloppen. Er kan altijd een parel tussenzitten", vertelt de 65-jarige aan de Telegraaf.  

Lees meer over
Monique van de VenEdwin de Vries