Waylon wil ieder jaar wel naar songfestival

Door ANP/RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPWaylon wil ieder jaar wel naar songfestival
Songfestival in Lissabon

Waylon heeft zaterdag voor het eerst met zijn band zijn songfestivalnummer Outlaw in 'Em live ten gehore gebracht. Dat deed hij in poppodium de Vorstin in Hilversum, tijdens een special van het programma Muziekcafé op Radio 2.

"Mensen noemen het de poule des doods en gevaarlijk"

1,7 miljoen zien Waylon kiezen
Lees ook

1,7 miljoen zien Waylon kiezen

"Het was vooral heel erg leuk om het nummer live te brengen. Het was de eerste keer. Ik hou van mijn band, dus het is altijd lekker om live te spelen en weer nieuw bloed aan je set toe te voegen", zegt Waylon na afloop in zijn kleedkamer.

Waylon had zijn publiek vooraf via de radio gevraagd het miniconcert niet te filmen. Maar niet iedereen hield zich daaraan. "Het viel nog mee", zei de zanger. Hij noemt het irritant voor artiesten om tijdens optredens alleen maar naar telefoons te kijken. "Als je naar een concert gaat en je hebt de hele tijd zo'n telefoon voor je gezicht, dan heb je het eigenlijk niet meegemaakt. Dan kun je net zo goed een dvd kopen. Het is zo zonde, want als ik de ogen van mijn fans niet zie, krijg ik geen contact met ze. Wat is een herinnering waard op het moment dat je die móet delen?"

Waylon noemt de reacties op zijn liedje Outlaw in 'Em, waarmee hij in mei Nederland vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival in Lissabon, goed. "Dat is altijd maar afwachten natuurlijk, zeker met zoiets dat zo uitgesproken is. Hopelijk blijft er zoveel steun, dan kunnen we fluitend met de winst naar huis. Het geeft een fijn gevoel dat vanaf het begin af aan het gros van Nederland er achter staat. Je hebt altijd azijnzeikers, dat mag ook. Het is de moeite waard om de nek uit te steken."

Waylon noemt het te gek dat hij voor de tweede keer kan meedoen aan het songfestival. "Nederland mag me ieder jaar wel sturen. Het is een van de grootste podia die je kunt krijgen als artiest en waar je iets van jezelf mag laten zien en je de eer krijgt om je land te vertegenwoordigen. Ik doe dat met trots en neem het bloedserieus, ook al doe ik het op mijn eigen manier."

Hij houdt zich niet bezig met de concurrentie tijdens de halve finale op 10 mei. "Mensen noemen het de poule des doods en gevaarlijk. Ik snap dat niet zo. We kennen nog niet eens alle liedjes. Het is zaak om zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven."

De zanger neemt zich voor om nog minstens tien kilo af te vallen voordat hij naar Portugal afreist. "Vijftien kilo zou ideaal zijn. Na elk optreden snacken we met de band. Dat is mega slecht eigenlijk, maar zo lekker. Met dat afvallen komt het goed, gewoon twee weken niet eten."

Lees meer over
Waylon