Emotioneel

Beau barst in tranen uit na afscheid hospice

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© RTLBeau barst in tranen uit na afscheid hospice
RTL

In de derde emotionele aflevering van Beau Five Days Inside logeert hij in een hospice, een plek waar mensen komen om hun laatste dagen door te brengen.

"Als ik ooit aan mijn einde kom wil ik hier mijn laatste dagen slijten"

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Beau vertelt dat hij geen idee heeft wat hij van deze aflevering moet verwachten. “Ik weet dat het een huis is waar mensen komen om te sterven. Daar is natuurlijk alleen maar drama en verdriet. De laatste woorden uitwisselen en heel veel huilen.”

Er zijn een aantal mensen die zich vrijwillig hebben opgegeven om mee te doen aan het programma en om Beau te laten zien waar de gasten hun laatste dagen doorbrengen. Zo ook Martijn, een vader van twee kinderen en de man van Jolanda. In april moest hij stoppen met werken omdat hij een burn-out zou hebben. Niet lang daarna komt hij erachter dat het een hersentumor is en dat er niets meer aan te doen is.

Beau van slag door verhaal TBS'er Wilco
Lees ook

Beau van slag door verhaal TBS'er Wilco

Het is voor Martijn en zijn vrouw erg fijn om zijn laatste dagen in het hospice door te brengen. “Wat ik hier ervaar is dat je weer meer tijd samen hebt. De oude Martijn komt weer naar boven die ik lange tijd thuis niet meer gezien had. Misschien omdat ik het niet wilde zien, of omdat ik het niet kon zien doordat ik 24/7 aan het zorgen was”, vertelt Jolanda.

Het is de laatste dag voor Beau als hij afscheid moet nemen. Hij begint met Martijn en dit wordt dan ook erg emotioneel. Martijn vertelt dat hij hier alleen maar ligt voor zijn vrouw Jolanda. “Het liefst zou ik nu mijn spullen willen pakken en dan naar huis”, vertelt hij. Jolanda en haar man laten volgens Beau in de uitzending veel liefde aan elkaar zien. “Dat moet wel, anders redden we het niet”, aldus Martijn.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Beau vertrekt en barst in tranen uit. “Jezus Christus. Ik ga echt niet al die kamers langs. Moet ik nou iedereen gedag gaan zeggen? Dat kan toch helemaal niet. Wat moet je ook zeggen? Je kan niet 'tot ziens' zeggen, je kan gewoon niks zeggen.” Uiteindelijk weet hij zichzelf op te pakken en neemt van iedereen afscheid. Het was voor de gasten een bijzonder bezoek en voor de presentator een emotionele reis. "Ik durf echt hardop te zeggen dat als ik ooit aan mijn einde kom dat ik hier mijn laatste dagen wil slijten. Wat een ervaring…”

Martijn is twee weken na de opnames overleden.

Bekijk de hele aflevering terug op RTL XL.

Lees meer over
Beau van Erven Dorens