kusjesdag

Katy Perry beschuldigd van seksueel misbruik

Door ANP / RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPKaty Perry beschuldigd van seksueel misbruik
RTL

De American Idol-kandidaat die zondag in het programma ongevraagd werd gezoend door Katy Perry, voelt zich niet seksueel misbruikt door de zangeres. Dat benadrukt Benjamin Glaze op Instagram.

"Ik vind niet dat ik seksueel misbruikt ben door Katy Perry en ben dankbaar voor het commentaar van de juryleden"

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Na de uitzending van de kus zondagavond gaf Benjamin een aantal interviews. Tegenover The New York Times zegt hij dat hij zich ongemakkelijk heeft gevoeld door de zoen van Katy. De zangeres geeft hem in de show een dikke pakkerd nadat hij had zegt dat hij nog nooit gekust is. "Ik heb nog geen relatie gehad. En ik kan geen meisje zoenen als ik geen relatie met haar heb", aldus de 20-jarige.

5x knettergekke Katy Perry in nieuwe seizoen Idols
Lees ook

5x knettergekke Katy Perry in nieuwe seizoen Idols

Door de zoen en de uitspraak van Benjamin krijgt jurylid Katy veel kritiek. Mensen vinden haar gedrag ongepast in tijden van MeToo en Time's Up en zou nooit zijn geaccepteerd als ze een man was geweest.

Benjamin reageert zelf woensdag op de commotie. "Ik wil graag wat dingen duidelijk maken aan iedereen die zich zorgen maakt of boos is. Ik klaag helemaal niet over de kus van Katy Perry, maar mijn interviews hebben grote vragen opgeroepen. De manier waarop sommige artikelen de zaak verwoorden, geeft mijn bedoelingen niet goed weer. Ik vind niet dat ik seksueel misbruikt ben door Katy Perry en ben dankbaar voor het commentaar van de juryleden."

De jonge zanger zegt dat hij het woord ongemakkelijk gebruikte "omdat ik nog nooit gekust was en het niet zag aankomen." Hij vindt het vervelend dat het incident tot opschudding heeft geleid. "Mijn doel is mensen te bereiken met de universele liefde voor muziek, niet om ruzies of woede tegenover wie dan ook te veroorzaken."

Lees meer over
Katy Perry