For old times' sake

Originele cast SpangaS eindelijk weer bij elkaar

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPOriginele cast SpangaS eindelijk weer bij elkaar
RTL

Luxor, Avalanche, Tobias, Flip... zomaar een greep uit de namen die in de beginjaren van SpangaS het Spangalis college onveilig maken. Afgelopen weekend komt de cast van destijds bijeen voor een speciale reünie.

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.

Op 3 september 2007 beleeft SpangaS zijn vuurdoop. In de eerste seizoenen volgt de serie het wel en wee van Flip, Tobias, Fay, Irmak, Luxor, Avalanche, Barry, Jolé, Nassim en Lana. De indertijd piepjonge acteurs groeien binnen no-time uit tot ware kinderidolen. 

Cast SpangaS© ANP
Cast SpangaS

Naast de tv-serie verschijnt er in 2009 ook een film over de groep scholieren. In de kaskraker SpangaS Op Survival gaan Luxor, Tobias, Lana en de andere Spangalis-leerlingen op werkweek naar de Belgische Ardennen.

De film is zo'n succes dat niet veel later besloten wordt om ook een theaterversie te maken over het Spangalis college. In de lente van 2011 staan de acteurs op de planken met SpangaS Live. 

Gala SpangaS© ANP
Gala SpangaS

Hoewel Titia Hoogendoorn (Fay), Roos Smit (Lana) en Gaby Blaaser (Jolé) al eerder de serie verlaten blijft het grootste gedeelte van de cast tot de zomer van 2011 intact.

De grote leegloop komt met de cliffhanger van het vierde seizoen. Op 20 mei 2011 zijn Marius en Jasper Gottlieb, Talisia Misiedjan, Fatma Genç en Sebastiaan Wulff voor het laatst te zien in de goedbekeken jeugdserie.

De originele castleden worden vervangen door nieuwe gezichten en de KRO-NCRV weet het kijkcijfersucces van de eerste seizoenen vast te houden.

Gala SpangaS© ANP
Gala SpangaS

De vriendschap tussen de originele castleden is na al die jaren altijd blijven voortbestaan. Afgelopen weekend komt de groep dan ook bijeen voor een gezellig etentje in de Amsterdamse School. 

Op de Instagram van Sebastian Wulff (Luxor) wordt het gezellige kiekje met veel enthousiasme ontvangen door de fans. Sebas laat aan RTL Boulevard weten dat hij momenteel in Los Angeles woont en voor een weekje even in Nederland is. En dan kan een SpangaS-reünie natuurlijk niet ontbreken!

Cast SpangaS© ANP
Cast SpangaS
Cast SpangaS© ANP
Cast SpangaS

Anno 2018 is Spangas nog altijd op de buis. Inmiddels zijn er al bijna 2000 afleveringen uitgezonden van de serie. De serie draait nu om Lef, Wieteke, Jip, Maud, Ramin, Dylan, Carlo, Filiz, Otis en Shirley. 

De enige overgebleven originele castleden zijn Steef Hupkes en Felix Burleson: zij zijn sinds de eerste aflevering al te zien als meneer Damstra en Aldert.

Huidige SpangaS-cast© ANP
Huidige SpangaS-cast
Lees meer over
Gaby Blaaser