In de Glori-yo

Yolanthe Cabau heeft vandaag iets te vieren

Door RTL Boulevard ··Aangepast:
© ANP Yolanthe Cabau heeft vandaag iets te vieren
RTL

Het is vandaag één groot feest bij de familie Sneijder thuis! Yolanthe is vandaag namelijk alweer 33 jaar geworden en in de afgelopen jaren is de jarige veranderd van een jonge krullenbol naar een spetter van een moeder.

"Voor mij als actrice betekent dit een grote uitdaging voor zowel België als Nederland"

Yolanthe verhuist door de scheiding van haar ouders op jonge leeftijd van Ibiza naar Nederland. Hier besluit ze om op 17-jarige leeftijd te beginnen bij theateropleiding De Trap in Amsterdam. Haar leven als actrice begint. De jonge Yol begint onder andere in de film Snowfever en krijgt later een rol in het laatste seizoen van de serie Costa!. Op dat moment wordt de actrice ontdekt in de film- en televisiewereld en krijgt ze een vaste rol in Onderweg Naar Morgen. 

Wordt Yolanthe Cabau de hoofdrol van nieuwe SBS-serie?
Lees ook

Wordt Yolanthe Cabau de hoofdrol van nieuwe SBS-serie?

Yolanthe in Onderweg Naar Morgen© ANP
Yolanthe in Onderweg Naar Morgen
Yolanthe in Onderweg Naar Morgen© ANP
Yolanthe in Onderweg Naar Morgen

Yolanthe heeft helemaal de smaak te pakken wat acteren betreft. In 2009 weet de actrice één van de hoofdrollen te bemachtigen in de film Mega Mindy. Hierin speelt ze de gemene Miss Volta, die in de kinderfilm de strijd aangaat met de Belgische superheldin. Yolanthe maakt destijds bekend dat het voor haar een droom is die uitkomt. "Voor mij als actrice betekent dit een grote uitdaging voor zowel België als Nederland. Ik heb er Mega veel zin in", aldus Yol.

© ANP

We kennen de brunette natuurlijk allemaal als liefje van de voetballer Wesley Sneijder, maar dat is niet altijd zo geweest. De actrice heeft namelijk tweeëneenhalf jaar een relatie met volkszanger Jan Smit en in de laatste maanden wonen ze zelfs samen. De relatie eindigt in 2009 en Jan is helemaal gebroken. De reden van de breuk heeft onder andere te maken met Wes die het hart van Yolanthe weet te veroveren. 

Yolanthe maar haar toenmalige liefje Jan Smit© ANP
Yolanthe maar haar toenmalige liefje Jan Smit

En alsof Yolanthe de afgelopen jaren niet genoeg is veranderd, kiest de actrice ervoor om een complete metamorfose aan te gaan! Ze kleurt haar haar blond. Haar wenkbrauwen blijven wel chocoladebruin. 

© ANP

In 2010 krijgen Wes en Yol een sprookje van een huwelijk. Het wordt drie dagen lang gevierd in Castelnuovo Berardenga even ten zuiden van de Italiaanse stad Florence. Yolanthe heeft een eigen ontworpen jurk aan en Wesley straalt in een lichtblauw satijnen pak. En alsof er niet genoeg geld is uitgegeven - denk aan het vijfsterren hotel dat geboekt wordt voor onder andere Sylvie Meijs, Patrick Kluivert en Ali B - worden er ook tienduizend rozen overgevlogen uit Nederland om de sfeer te maken. 

© ANP

En dan komt het grootste cadeau voor de tortelduifjes. In 2015 bevalt Yolanthe van hun eerste kindje en ze noemen hem Xess Xaxa. De eerste naam is vernoemd naar een mix van haar zusje Xelly en Wes en de laatste S is van Wesley zijn moeder. De tweede naam is een andere vorm van de naam van Yolanthe's vader Xavier. De kersverse moeder bevalt in Turkije waar de twee toen nog woonden voor de voetbal van Wes. 

© ANP
Lees meer over
Yolanthe Sneijder-Cabau