over mijn lijk

Moeder Willem Holleeder wil zoon niet op begrafenis

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© Petra UrbanMoeder Willem Holleeder wil zoon niet op begrafenis
RTL

De moeder van Willem Holleeder wil niet dat haar zoon haar in het ziekenhuis bezoekt of op de begrafenis is als zij komt te overlijden. De 82-jarige Stien Leipoldt schreef dit in een brief naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught.

"Hij heeft geprobeerd mijn dochters dood te laten schieten"

Astrid las de brief voor in de rechtbank. De zus van Willem wil duidelijk maken dat heel haar familie wordt geterroriseerd en met de dood bedreigd. Stien schrijft: "Hierbij deel ik u mede dat wanneer ik, J.W. Leipoldt, geboren op 19-12-1935, moeder van Willem Holleeder in het ziekenhuis zou moeten verblijven of kom te overlijden, ik onder geen beding wil dat Willem Holleeder op bezoek komt in een ziekenhuis of afscheid neemt op mijn begrafenis en tijdens mijn begrafenis. De reden hiervan is dat ik weet dat dan mijn andere kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen gevaar lopen, wanneer hij de inrichting zou mogen verlaten. Hoogachtend J.W. Leipoldt."

In een tweede brief doet ze een dringend beroep om haar zoon in de EBI te houden. "Als Willem uit de EBI zou komen dan is de veiligheid van mijn kinderen en kleinkinderen in gevaar. Die heeft hij rechtstreeks bedreigd in zijn laatste woord toen hij zei: "Ik zal mijn zusters en hun kinderen niets aandoen." U denkt misschien, hij zegt dat hij ze misschien niets zou doen. Alleen weet hij dat u dat niet begrijpt, maar ik begrijp het heel goed wat Willem zegt. Hij dreigt mijn kleinkinderen hetzelfde te doen als mijn kinderen te vermoorden en daar mag hij de kans niet voor krijgen."

Zo gingen de Holleeders met elkaar om
Lees ook

Zo gingen de Holleeders met elkaar om

Verder schrijft ze: "Die kans krijgt hij wel als hij niet meer in de EBI zit. Willem is al betrapt. Hij heeft geprobeerd mijn dochters dood te laten schieten. Mijn jongste dochter eerst, de advocaat, maar voordat hij weer vast ging was hij al met mijn oudste dochter bezig. Daar had hij de opdracht al voor gegeven. U heeft nu zelf ook gezien waar hij toe in staat is. Hij regelt in de EBI nog mensen om hun te vermoorden. En hij zit nog wel in de beveiligde EBI. Laat staan als hij straks weer gewoon met andere gevangenen in contact komt. Dan regelt hij zo voor een boel geld of hij vlucht en regelt het buiten de gevangenis want Wim gaat echt niet levenslang zitten en hij rust niet voordat hij wraak heeft genomen op de mensen die zorgen dat hij zijn straf krijgt."

'Wat erg voor een moeder van 81 jaar om deze brief te moeten schrijven maar ik moet wel voor de veiligheid van mijn minderen en kleinkinderen. U denkt misschien wat dramatisch, maar niemand kan zich indenken of begrijpen dat zoiets zal gebeuren. U kunt het zich niet voorstellen en daarom denkt u dat het niet zal gebeuren en daar rekent Willem op. Ik hoop dat u mijn brief serieus neemt wat ik schrijf want als het gebeurt dan is het te laat en is het niet meer te overzien", besluit Stien haar bief.

Holleeder reageert op de emotionele brief van zijn moeder: "Dan heb ik een nieuwtje voor haar. Ik was, toen ik vrij was in 2014, toen kwam ik bij mijn moeder. Toen heeft zij mij aangesproken. Ze zei 'je hebt de kinderen bedreigd'. Ik zei, nee dat gaat om geld. Het bandje waarop ik gezegd heb, van mijn kinderen en noem maar op. Dat heeft mijn moeder gehoord. Mijn moeder kiest altijd voor de kleinkinderen. Astrid heeft haar daar gek over gemaakt. Astrid voert een angststrategie. Maar het is pertinent niet waar."