tweede ronde

Muzikale comeback voor Birgit Schuurman

Door ANP / RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPMuzikale comeback voor Birgit Schuurman
RTL

Birgit Schuurman neemt de tijd voor haar comeback als zangeres. "Ik ben zo lang weggeweest uit de muziek dat men mij eerst weer als zangeres moet gaan zien", zegt Birgit, die woensdag haar nieuwe plaat A Fool For Love presenteert, in De Telegraaf.

"Ik hou inmiddels van het dromerige, melancholische randje zoals een Lana del Rey dat heeft"

"En dat zal niet van vandaag op morgen gaan", voegt Birgit daaraan toe. In 1999 breekt ze door met de hit A Little Famous, haar debuutplaat Few Like Me volgt in 2001. Opvolger Sticky Tales verschijnt in 2005, maar Birgit gaat al snel daarna aan de slag als presentatrice en actrice. "Ik wist op dat moment niet echt meer welke richting ik op wilde gaan en had de luxe me daar ook geen zorgen over te maken, aangezien ik genoeg andere toffe aanbiedingen had", blikt Birgit, die "niet helemaal gelukkig was" met Sticky Tales, terug. "Na een jaar of twee zou ik vast weten wat ik wil, dacht ik toen nog. Dat werd iets langer."

Nieuwe single van Birgit Schuurman
Lees ook

Nieuwe single van Birgit Schuurman

Dertien jaar na Sticky Tales komt nu Birgits derde album. Daarop is "niet meer de pop met een rockonderkant zoals ik die rond mijn twintigste maakte" te horen. "Ik hou inmiddels van het dromerige, melancholische randje zoals een Lana del Rey dat heeft."

Hoewel een tournee haar "te gek" lijkt, speelt Birgit de komende zomer het liefst op een aantal festivals. "Al is het maar om te voorkomen dat ik voor drie man en een paardenkop kom te staan in een club. Dit mag de tijd hebben. En als het niet lukt ben ik in elk geval blij gemaakt te hebben wat me gelukkig maakt."