Hacker naaktfoto's en video's Laura Ponticorvo gepakt

Door John van den Heuvel··Aangepast:
© Instagram LauraHacker naaktfoto's en video's Laura Ponticorvo gepakt
BN'er pornohacker

John van den Heuvel en Nicolette Kluijver hebben voor hun programma Online Misbruik Aangepakt de hacker geconfronteerd die verantwoordelijk is voor het lekken van naaktfoto's en video's van BN'ers.

'Deze zaak heeft een ongelooflijke impact op mijn leven'

Het gaat om de Almeerse VVD-politicus Mitchell van der K. Vanuit zijn gezinswoning hackt hij tientallen Iclouds. Maar hij ontkent dat hij degene is die de beelden heeft verspreid. Hij beweert gewerkt te hebben voor een anonieme hacker. Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt de in beslag genomen apparatuur. Van der K. heeft zich per direct terug getrokken uit de lokale politiek.

Laura Ponticorvo: Nog steeds last van fotohack maar dader op het spoor
Lees ook

Laura Ponticorvo: Nog steeds last van fotohack maar dader op het spoor

Laura Ponticorvo reageert opgelucht “Deze zaak heeft een ongelooflijke impact op mijn leven,” zegt Laura. “Toen de beelden vorig jaar uitlekten, durfde ik bijna de straat niet meer op,” aldus de vlogger.  “Sommige mensen beweerden dat ik het materiaal zelf online had gezegd voor aandacht. Het wat een verschrikkelijke periode, die nog niet voorbij is. Ik hoop dat de dader zich ooit realiseert wat hij heeft aangericht.”

In mei 2017 komt Laura er achter dat er naaktfoto's van haar op het internet circuleren. Een totale schok, omdat ze deze alleen op haar eigen telefoon had staan. Via haar icloud-account zijn de foto's bij de hacker beland.

Het programma Onine Misbruik Aangepakt wordt vanaf maandag 23 april wekelijks uitgezonden bij RTL5.

Lees meer over
Laura PonticorvoJohn van den Heuvel