Eruit gebeaujourd

Utopianen in shock door vertrek van publiekslieveling

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© UtopiaUtopianen in shock door vertrek van publiekslieveling
RTL

Wat niemand voor mogelijk had gehouden is toch gebeurd: de gedoodverfde winnares Beau is zojuist door de Utopianen naar huis gestuurd.

"Voor mij is dit een worst-case-scenario, met deze toppers wilde ik de finale doen"

Billy en Beau© Utopia
Billy en Beau

Het is wellicht wel de spannendste eliminatie sinds tijden: wie zal er het beloofde land moeten verlaten? Wordt het Beau of toch Billy? "M'n hart zit in m'n keel", zucht Billy vlak voordat de stemming van start gaat. De blondine krijgt het al helemaal benauwd wanneer Baldr en Cemal hun stem geven aan Beau en Bil dus op achterstand komt te staan...

Gelukkig kan de kunstenares rekenen op de steun van haar Utopia-maatjes Ivan en Bas. "Beau we hebben een mooie tijd gehad, toen Utopia nog geen spel was. Maar dat is het nu wel", licht de dierenvriend toe. Zijn stem gaat dan ook naar naar Billy.

Beau en Billy© Utopia
Beau en Billy

De tweeling Fay en Demi proberen het tij nog te keren door hun stem te geven aan Beau. "Je hoort hier en je bent mijn vriendin", laat Fay weten aan de Limburgse knapperd. Door de stemmen van de tweeling mondt het uit in een gelijkspel tussen Beau en Bil.

Uiteindelijk is het Romy die de beslissende stem in handen geeft. In tranen vertelt Romy hoe moeilijk ze het heeft met deze keuze. "Voor mij is dit een worst-case-scenario, met deze toppers wilde ik de finale doen", begint Romy. "Al met al zijn jullie mijn twee schatten", gaat ze snikkend verder. Ze zet de vriendschap opzij en probeert het van een andere kant te bekijken. Met het oog op de eindpot, die het leven van iemand kan veranderen, kiest ze voor Billy. 

Romy© Utopia
Romy

Hierdoor is Beau genoodzaakt om per direct Utopia te verlaten. En dat terwijl de docente afgelopen week nog met maar liefst 48% van de stemmen door het publiek verkozen wordt tot de populairste Utopiaan. In tranen neemt de publiekslieveling afscheid van haar medekandidaten.

Lees meer over
Tv-programma