hieperdepiep

Jacqueline Govaert zegt sweet goodbye tegen 35ste levensjaar

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPJacqueline Govaert zegt sweet goodbye tegen 35ste levensjaar
RTL

Na bijna twaalf jaar de longen uit haar lijft te hebben gezongen, besluit Jacqueline Govaert in 2008 een punt te zetten achter de succesvolle band Krezip. Hoe is het nu met de zangeres, die vandaag alweer haar 36ste verjaardag viert? RTL Boulevard zoekt het voor je uit!

Hoewel in 2009 het doek officieel valt voor de groep, worden ze niet vergeten! Bijna tien jaar later wordt nog steeds uit volle borst meegezongen wanneer er een nummer van Krezip gespeeld wordt. Toch komt het succes niet zomaar aanwaaien...

In 1997 bundelen onze jarige jet, haar zus Anne, Annelies Kuijsters, Thijs Romeijn, Thomas Holthuis en Joost van Haren hun krachten en vormen de band Krezip. Als tieners werken ze kneiter hard om bekend te worden. En dat lukt! Hoewel er onderling nog weleens wat verschuift, blijft leadzangeres Jacq er met kop en schouders bovenuit steken. 

© ANP

In 2002 maakt het grote publiek kennis met de enthousiaste band uit Tilburg. De groep rockt hun optreden tijdens Pinkpop en steelt de harten van het publiek. Iedereen wordt compleet wild van Krezip en hun debuutalbum Nothing Less is dan ook snel een feit.

Fans krijgen geen genoeg van het zestal en ook het nummertje I Would Stay wordt direct een mega succes. Toch weet het clubje de monsterlijke hit te overtreffen met het nummer All My Life. Eén van de meest iconische nummers ooit.

© ANP

Toch komt aan al het moois ook een eind. Hoewel de band hit na hit scoort besluiten ze in 2008 om uit elkaar te gaan. Het trieste nieuws komt hard aan bij de groupies. Daarom maken ze nog één indrukwekkend nummer: Sweet Goodbyes.

Vanzelfsprekend staat de single wekenlang op één en maakt het diepe indruk. Toch vinden de bandleden het juist nu tijd om hun eigen weg in te slaan. "We wilden stoppen op ons hoogtepunt, liever vier jaar te vroeg dan één jaar te laat", zeggen ze destijds bij Giel Beelen.

De band stopt natuurlijk niet zomaar, voordat het zover is willen ze nog één keer knallen. En dat doen ze dan ook! Heel Heineken Music Hall gaat op 27 juni 2009 uit zijn plaat.

Het mag dan misschien de laatste keer zijn dat Krezip loopt te shinen, Jacqueline laat de muziek niet los. Na het afscheid gaat ze flink aan de bak en neemt ze samen met Armin van Buren Never Say Never op. Ook schud ze twee solo-albums uit haar mouw én knalt ze met Alain Clark in Wherever I Go.

Het mag duidelijk zijn, het feestvarken gaat voorlopig nergens heen. Ze is een graag geziene gast op festivals en weet iedereen met haar prachtige stem te betoveren. Binnenkort heeft de zangeres ook een primeurtje te pakken; op 31 januari staat ze namelijk in Carré!

Maar we hebben nog meer leuk nieuws: want niet alleen Jacq pakt vandaag cadeautjes uit, ze heeft ook een cadeautjes voor al haar fans! Op Instagram deelt de zangeres een unieke live EP. Gefeliciteerd!

Je hebt niet alle cookies geaccepteerd. Om deze content te bekijken moet je deaanpassen.