jubileum

Bijzondere dag voor Soldaat van Oranje

Door ANP / RTL Boulevard··Aangepast:
Bijzondere dag voor Soldaat van Oranje
RTL

In de TheaterHangaar in Katwijk is maandag ter ere van het 7,5-jarig jubileum van de musical Soldaat van Oranje het V-monument onthuld. Het V-monument herbergt een verzameling herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog in een transparante driedimensionale V.

De V is ruim zeven jaar geleden, toen de voorstelling van start ging, gekozen als beeldmerk voor de productie. Het is het symbool dat de Britse premier Winston Churchill in de Tweede Wereldoorlog gebruikte als overwinningsteken. Erik Hazelhoff Roelfzema, over wie de musical vertelt, vertrok tijdens de oorlog naar Londen. Daar werkte hij zich op tot piloot voor de RAF en rechterhand van koningin Wilhelmina.

Soldaat van Oranje krijgt monument in Katwijk
Lees ook

Soldaat van Oranje krijgt monument in Katwijk

Soldaat van Oranje is de grootste theaterhit uit de Nederlandse geschiedenis. De voorstelling, die voorlopig is verlengd tot en met september 2018, trekt doorlopend volle zalen. Er is nog nooit een theaterproductie in Nederland geweest die deze looptijd heeft gehaald. Meer dan 2,5 miljoen mensen zagen het stuk al.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

Lees meer over
Musical