Hier moet je op letten vanavond bij het songfestival

Door Aran Bade··Aangepast:
Hier moet je op letten vanavond bij het songfestival
Songfestival in Lissabon

Vanavond gaan de eerste negentien landen van start in de eerste halve finale van het songfestival in Lissabon. Onze reporter Aran Bade in Lissabon tipt waar je op moet letten vanavond.

"De eerste halve finale is een pittige. De negentien landen strijden voor slechts tien plekjes in die grote finale aanstaande zaterdag. Tijd om naar het toilet te gaan is er zeker tijdens de inzending van Albanië, Macedonië en Wit-Rusland", aldus Aran. 

© RTL Boulevard

België

"Als vierde land is België aan de beurt. De zuiderburen sturen Sennek. De zangeres heeft een mysterieuze stem. De Vlaamse werkt gewoon bij de IKEA en heeft lekker lang vrij gekregen om aan haar lied te sleutelen, in plaats van de meubeltjes. Vooral vocaal ijzersterk en duister. Het lied hoort thuis in de finale."

Israël

"Netta is de gedoodverfde favoriet voor de winst vanavond. Ze is er als de kippen bij en pakt het podium helemaal in. Israël ruikt de zege en rukt uit met bellenblaas en gelukskatten. Wellicht heeft ze die nodig omdat je ook te vroeg kunt pieken op het Songfestival. Haar #MeToo boodschap (I’m not your toy, you stupid boy) wordt in het perscentrum breed gedragen."

Estland

"Elina Nechayeva komt als negende met een opera-kraker. La Forza is als een wervelwind. Je slaat er bijna van om. De brandweer is tijdens de repetitie meerdere keren uitgerukt. Elina heeft een prachtige jurk aan waar special effects op worden geprojecteerd. Op dit moment staat Estland tweede bij de bookmakers."

Cyprus

"De knaller van de avond komt als laatst. Cyprus stuurt Elini Fourera. Als een soort nep Jennifer Lopez bestijgt ze het podium. Het refrein is catchy en blijft de hele avond hangen. Ze staat nu eerste van alle landen. Een bitch fight achter de schermen met Netta sluiten we niet uit."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste songfestivalnieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

Lees meer over
Aran BadeEurovisiesongfestival