Holleeder: 'Astrid wilde mij laten liquideren'

Door RTL Boulevard··Aangepast:
© ANPHolleeder: 'Astrid wilde mij laten liquideren'
Proces tegen Willem Holleeder

Willem Holleeder heeft vandaag tegen de rechtbank gezegd dat zijn zus Astrid hem dood wilde hebben en daarvoor ‘uitzocht’ hoe ze dat kon laten doen.

"Een heel gevaarlijk meisje"

“Je hebt gewoon geprobeerd me te laten liquideren man,” schreeuwde Holleeder rond half een tegen zijn zus. Officier van justitie Lars Stempher vroeg daarop welk bewijs de verdachte daarvoor heeft. “Het feit hoe ze weg is gelopen toen we samen rondliepen,” antwoordde Holleeder daarop, “en dat ze iedereen langs is gegaan om te zeggen dat ik ze zou laten vermoorden. Zoals tegen Dino (S., een ander kopstuk in de onderwereld, red.) en zijn hele familie. Dat is een probeersel om te kijken of ze mij kon laten liquideren. Dat wil zeggen hoe zij denkt. Dat doe je niet voor niks.”

Holleeder ontkende ooit zelf opdracht te hebben gegeven iemand te doden. “En ik zal ook niemand verraden, ook niet op mijn zestigste verjaardag. Zij is gevaarlijker dan de zee diep is, ze is een heel gevaarlijk meisje.”

Willem Holleeder viert zijn 60ste verjaardag in de cel
Lees ook

Willem Holleeder viert zijn 60ste verjaardag in de cel

Astrid mocht antwoord geven op de beschuldiging: “Deze paranoia etaleert-ie bij iedereen, dat is de reden dat zoveel mensen zijn gegaan. Ik wil hem niet omleggen. Had ik het maar gedaan, dan had ik het zelf gedaan, niet zoals hij anderen daarvoor liet opdraven. Ik heb Dino niet gewaarschuwd. Dat hij mij vertelt dat-ie een lijstje heeft, betekent dat-ie niet stopt.”

Later verklaarde Astrid aan haar broer: “Ik kan er niks aan doen Wim, hoe jij in elkaar zit. Het moet hier stoppen. Wat jij over mij zegt, is in handen van de rechtbank. Je spoort gewoon niet. Daarom moet je opgeruimd worden.”

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws? Download dan nu de RTL Boulevard app!

Lees meer over
Willem HolleederAstrid Holleeder